Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Pastafabrikant gaat opnieuw voor complete oplossing van Schubert

Pastafabrikant gaat opnieuw voor complete oplossing van Schubert

De Italiaanse fabrikant van diepvriespasta Surgital produceert elke dag 300 noedelvarianten en er komen voortdurend nieuwe soorten bij. Ook deze keer koos het bedrijf voor zijn nieuwe raviolivariaties voor de TLM-technologie van Schubert. Die zorgt ervoor dat deze diepgevroren noedelklassiekers op topcapaciteit in trays kunnen worden verpakt. Dankzij het feit dat de TLM-technologie uitermate flexibel is bij nieuwe producten en formaten, hebben de fabriekseigenaren gekozen voor een investering die is voorbereid op de toekomst en dus snel zijn vruchten zal afwerpen.

Bewerkte producten zijn in deze fast moving tijden zeer geliefd en zorgen bij de fabrikanten voor steeds hogere omzetcijfers. En tegelijkertijd moet er dan ook rekening worden gehouden met het steeds verder toenemende kwaliteits- en gezondheidsbewustzijn en met de toegenomen genotswensen van veel consumenten, ook bij convenience-producten. Surgital kan beiden bieden: het bedrijf produceert al meer dan drie decennia origineel Italiaans pastagenot ‘surgelata’, wat Italiaans is voor diepvries. Het is een familiebedrijf met vestiging in Lavezzola in de regio Emilia-Romagna en het heeft zich gespecialiseerd in het produceren van verse diepvries deegwaren en kant-en-klaar maaltijden. Deze fabrikant levert zijn culinaire specialiteiten aan de detailhandel en de gastronomie in meer dan vijftig landen over de hele wereld. Surgital heeft niet alleen vestigingen in de VS en Frankrijk, maar is ook met handelskantoren vertegenwoordigd bij zijn klanten in Duitsland en Engeland.

Surgital verpakt al sinds 2005 ravioli met een installatie van Schubert. Het bedrijf expandeert voortdurend en had daarom voor het uitbreiden van de capaciteit voor zijn nieuwe raviolivariaties een extra verpakkingsmachine nodig. “Wij breiden ons assortiment continu uit met innovatieve producten, bijvoorbeeld in andere kleuren, vormen en vullingen”, aldus Romana Tamburini en Edoardo Bacchini, algemeen directeurs van Surgital.

De goede ervaringen uit het verleden maakten de keuze voor een oplossing van Schubert ook nu weer gemakkelijk, want de installatie loopt al meer dan tien jaar uitstekend. “Alle soorten die wij de afgelopen tien jaar hebben uitgevonden, konden wij met de installatie van Schubert altijd geautomatiseerd verpakken. Wij waarderen de betrouwbare samenwerking met Schubert, de kwaliteit en de flexibiliteit van de machine zeer”, aldus Bacchini.

De nieuwe installatie verpakt in totaal negen raviolivarianten in de meest uiteenlopende vormen, kleuren en lekkere vullingen. Er gelden een paar regels voor het verpakkingsproces. De gevulde noedels zijn zeer gevoelig en er moet dus heel behoedzaam mee worden omgegaan. Bovendien moeten de noedelvariaties correct gesorteerd en de trays volledig gevuld worden. Voorts is het belangrijk dat alleen gave producten in de trays worden gesorteerd. Daarom speelt de optische beeldherkenning van de producten een belangrijke rol. Schubert garandeert dit met een bovenlicht-kleurenscanner. Die herkent de positie en de toestand van de producten en geeft die informatie door aan de TLM-F4-pickerarmen.

De nieuwe installatie van Schubert bij Surgital bestaat uit vier deelmachines. In de eerste deelmachine komen de diepvriesravioli ongesorteerd en zonder onderling contact met elkaar met een temperatuur van ongeveer -20º C uit de koeltunnel binnen. Dan worden zij overgenomen door de invoerband van de Schubert-pickerlijn. Vervolgens worden de producten door de daaropvolgende deelmachines geleid die in totaal over negen F4-robots beschikken. De installatie is plaatsbesparend geconstrueerd. Dankzij een nieuwe uitvoering konden er in een deelmachine drie F4-robotarmen worden ingebouwd. De F4-robots zijn uitgerust met zuignappen. Daarmee nemen zij met behulp van luchtaanzuiging voorzichtig de ravioli van de band en leggen ze exact passend in de trays.

De lege trays worden in een driebaans magazijn aangevoerd. Met een F3-presentatierobot worden drie trays tegelijk uit het magazijn genomen en in een kettingtransporteur gelegd. Die leidt ze tegen de looprichting van de producten in door het afzonderlijke station waar zij door de TLM-F4-robots worden gevuld. De volledig gevulde trays worden overgegeven aan een uitvoerband en verlaten de machine in de richting van een nageschakelde sealinginstallatie. Op deze installatie worden negen verschillende soorten ravioli in de betreffende trays gesorteerd en verpakt. Al naar gelang de soort ligt de productiecapaciteit bij maximaal 720 ravioli per minuut. Doordat de machine in RVS is uitgevoerd, kan ze snel en grondig worden gereinigd, hetgeen vooral bij het hygiënisch verpakken van levensmiddelen een uiterst belangrijke rol speelt.

De innovatiekracht en de moed om nieuwe wegen te bewandelen, verbinden de twee familiebedrijven. Allebei ontwikkelen ze visionaire producten op hun eigen gebied. De kostelijke creaties van Surgital en de flexibele verpakkingsoplossingen van Schubert vormen de ingrediënten van het succesrecept voor de toekomst.

Kijk voor meer informatie op www.gerhard-schubert.com.

Gepubliceerd op:
27 juli 2017


Gepubliceerd door:
Fabienne van Berkel

GEA labelt betrouwbaarder en sneller met vernieuwde Tirolabel
Het spreekt voor zich dat een efficiënt verpakkingssysteem een labelaar nodig heeft die de snelheid en hoge kwaliteit van de machine kan bijhouden. Daarom heeft GEA met fabrieken in Duitsland en Nederland hun etiketteer- en labelmachines verder ontwikkeld. De innovatieve doorontwikkeling van de GEA Tirolabel maakt meer nauwkeurigheid en snelheid mogelijk op het gebied van […]

Verpakkingsfeest in Mechelen trekt meer dan 3.600 bezoekers
De Nekkerhal barstte op 11 en 12 oktober bijna letterlijk uit z’n voegen. Een uniek dubbelevent, meer dan 185 bedrijven en 3.600 bezoekers zorgden ervoor dat Empack en Packaging Innovations een groot verpakkingsfeest werd. Op twee dagen mocht het innovatieve dubbelevent voor de verpakkingsbranche 3.600 bezoekers ontvangen, dit is een stijging van 22% tegenover vorig […]

Weener Plastics kondigt overname van Braziliaans bedrijf aan
Weener Plastics, dat haar hoofdkantoor in Nederland heeft, kondigt de overname aan van Orange Products Plasticos (OPB) in Brazilië. Het bedrijf neemt de activiteiten en aandelen over van de huidige aandeelhouders Orange Products Inc en C-Pack. Er is geen overnamebedrag bekend gemaakt. De productievestiging van OPB, strategisch gelegen in Santo Amaro da Imperatriz (Santa Catarina), […]

Daklapack ontwikkelt verpakking voor bezorging van kleding in brievenbus
Daklapack heeft in samenwerking met PostNL de FashionPack ontwikkeld. Dit is een slimme verpakking die het mogelijk maakt kleding in de brievenbus te bezorgen. Met een gepatenteerde techniek in de FashionPack wordt de verpakking gemakkelijk luchtarm, en hiermee plat genoeg, gemaakt. De verpakking zorgt ervoor dat kleding dus altijd bezorgd kan worden, ook als de […]

Ultrapak steunt onderzoek naar kanker van UMC Utrecht
Ultrapak, leverancier van hoogwaardige verpakkingsmachines en -systemen, vierde onlangs haar 25-jarig jubileum en de opening van het nieuwe pand in Nijkerk. Genodigden werden gevraagd een bijdrage te leveren aan onderzoek naar kanker van het UMC Utrecht. Dr. Monique Minnema, internist hematoloog in het UMC Utrecht, is met haar onderzoek internationaal bekend en heeft als doel […]

Tweets
Empack Mechelen 2017
Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda