Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Pastafabrikant gaat opnieuw voor complete oplossing van Schubert

Pastafabrikant gaat opnieuw voor complete oplossing van Schubert

De Italiaanse fabrikant van diepvriespasta Surgital produceert elke dag 300 noedelvarianten en er komen voortdurend nieuwe soorten bij. Ook deze keer koos het bedrijf voor zijn nieuwe raviolivariaties voor de TLM-technologie van Schubert. Die zorgt ervoor dat deze diepgevroren noedelklassiekers op topcapaciteit in trays kunnen worden verpakt. Dankzij het feit dat de TLM-technologie uitermate flexibel is bij nieuwe producten en formaten, hebben de fabriekseigenaren gekozen voor een investering die is voorbereid op de toekomst en dus snel zijn vruchten zal afwerpen.

Bewerkte producten zijn in deze fast moving tijden zeer geliefd en zorgen bij de fabrikanten voor steeds hogere omzetcijfers. En tegelijkertijd moet er dan ook rekening worden gehouden met het steeds verder toenemende kwaliteits- en gezondheidsbewustzijn en met de toegenomen genotswensen van veel consumenten, ook bij convenience-producten. Surgital kan beiden bieden: het bedrijf produceert al meer dan drie decennia origineel Italiaans pastagenot ‘surgelata’, wat Italiaans is voor diepvries. Het is een familiebedrijf met vestiging in Lavezzola in de regio Emilia-Romagna en het heeft zich gespecialiseerd in het produceren van verse diepvries deegwaren en kant-en-klaar maaltijden. Deze fabrikant levert zijn culinaire specialiteiten aan de detailhandel en de gastronomie in meer dan vijftig landen over de hele wereld. Surgital heeft niet alleen vestigingen in de VS en Frankrijk, maar is ook met handelskantoren vertegenwoordigd bij zijn klanten in Duitsland en Engeland.

Surgital verpakt al sinds 2005 ravioli met een installatie van Schubert. Het bedrijf expandeert voortdurend en had daarom voor het uitbreiden van de capaciteit voor zijn nieuwe raviolivariaties een extra verpakkingsmachine nodig. “Wij breiden ons assortiment continu uit met innovatieve producten, bijvoorbeeld in andere kleuren, vormen en vullingen”, aldus Romana Tamburini en Edoardo Bacchini, algemeen directeurs van Surgital.

De goede ervaringen uit het verleden maakten de keuze voor een oplossing van Schubert ook nu weer gemakkelijk, want de installatie loopt al meer dan tien jaar uitstekend. “Alle soorten die wij de afgelopen tien jaar hebben uitgevonden, konden wij met de installatie van Schubert altijd geautomatiseerd verpakken. Wij waarderen de betrouwbare samenwerking met Schubert, de kwaliteit en de flexibiliteit van de machine zeer”, aldus Bacchini.

De nieuwe installatie verpakt in totaal negen raviolivarianten in de meest uiteenlopende vormen, kleuren en lekkere vullingen. Er gelden een paar regels voor het verpakkingsproces. De gevulde noedels zijn zeer gevoelig en er moet dus heel behoedzaam mee worden omgegaan. Bovendien moeten de noedelvariaties correct gesorteerd en de trays volledig gevuld worden. Voorts is het belangrijk dat alleen gave producten in de trays worden gesorteerd. Daarom speelt de optische beeldherkenning van de producten een belangrijke rol. Schubert garandeert dit met een bovenlicht-kleurenscanner. Die herkent de positie en de toestand van de producten en geeft die informatie door aan de TLM-F4-pickerarmen.

De nieuwe installatie van Schubert bij Surgital bestaat uit vier deelmachines. In de eerste deelmachine komen de diepvriesravioli ongesorteerd en zonder onderling contact met elkaar met een temperatuur van ongeveer -20º C uit de koeltunnel binnen. Dan worden zij overgenomen door de invoerband van de Schubert-pickerlijn. Vervolgens worden de producten door de daaropvolgende deelmachines geleid die in totaal over negen F4-robots beschikken. De installatie is plaatsbesparend geconstrueerd. Dankzij een nieuwe uitvoering konden er in een deelmachine drie F4-robotarmen worden ingebouwd. De F4-robots zijn uitgerust met zuignappen. Daarmee nemen zij met behulp van luchtaanzuiging voorzichtig de ravioli van de band en leggen ze exact passend in de trays.

De lege trays worden in een driebaans magazijn aangevoerd. Met een F3-presentatierobot worden drie trays tegelijk uit het magazijn genomen en in een kettingtransporteur gelegd. Die leidt ze tegen de looprichting van de producten in door het afzonderlijke station waar zij door de TLM-F4-robots worden gevuld. De volledig gevulde trays worden overgegeven aan een uitvoerband en verlaten de machine in de richting van een nageschakelde sealinginstallatie. Op deze installatie worden negen verschillende soorten ravioli in de betreffende trays gesorteerd en verpakt. Al naar gelang de soort ligt de productiecapaciteit bij maximaal 720 ravioli per minuut. Doordat de machine in RVS is uitgevoerd, kan ze snel en grondig worden gereinigd, hetgeen vooral bij het hygiënisch verpakken van levensmiddelen een uiterst belangrijke rol speelt.

De innovatiekracht en de moed om nieuwe wegen te bewandelen, verbinden de twee familiebedrijven. Allebei ontwikkelen ze visionaire producten op hun eigen gebied. De kostelijke creaties van Surgital en de flexibele verpakkingsoplossingen van Schubert vormen de ingrediënten van het succesrecept voor de toekomst.

Kijk voor meer informatie op www.gerhard-schubert.com.

Gepubliceerd op:
27 juli 2017


Gepubliceerd door:
Fabienne van Berkel

Ulma Packaging opent nieuwe fabriek voor traysealers in Spanje
Ulma Packaging heeft de productieactiviteit van haar traysealers verplaatst naar een onlangs geopende fabriek in het Spaanse Goribar (Oñati). De faciliteit van 5.000 m2 is verdeeld over twee verdiepingen, waarvan 4.000 m2 bestemd is voor de productie van de machines en de overige oppervlakte voor kantoorruimtes. Het biedt Ulma Packaging tevens ruimte om in de […]

Multipond biedt hoogste technische standaard van weegsystemen
Multipond Benelux is een dochteronderneming van de Duitse familieonderneming Multipond, die al sinds de oprichting geleid wordt door de familie Krämer. “Met meer dan 70 jaar ervaring op het gebied van industriële weegtechniek zijn wij toonaangevend in de industrie. De duizenden verkochte en succesvol geïnstalleerde systemen wereldwijd spreken voor zich”, aldus het bedrijf. Het succes […]

O-I presenteert designboek met meer dan 100 glasverpakkingen
Owens-Illinois (O-I), producent van glasverpakkingen, presenteert zich tijdens de Dutch CRAFT Beer Conference op 23 januari in Amersfoort. Daar kunnen bezoekers op de stand van O-I de designmogelijkheden van glas ontdekken en is het eerste designboek met meer dan 100 glasverpakkingsontwerpen van O-I van over de hele wereld te zien. Naast het eerste designboek kunnen […]

ACE Packaging wint onderscheiding met duurzame verpakking Compy
ACE Packaging is door Voka Vlaams-Brabant benoemd tot ‘Klimaatambassadeur 2017’. Elk jaar beloont het milieu-infopunt voor de kmo (miK), een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant, een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken. De provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant selecteerden drie finalisten uit de verschillende inzendingen. Dit op basis […]

Branding by Banding bundelt en labelt diverse losse bosjes groenten
Bepaalde groenten, zoals bosuitjes, preistronken, bosjes peterselie of selderij, worden vaak onverpakt verkocht. Door de grillige vormen is het etiketteren en ‘branden’ van dit soort groenten niet gemakkelijk. Met de Bandall groente-bander kunnen al deze bosjes, stronken en bundels niet alleen eenvoudig worden gebundeld, maar ook gelabeld en van branding informatie worden voorzien. Een prachtige […]

Tweets
Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda