HomeNieuwsMultipond speelt in op populariteit van 'eating-on-the-go'

Multipond speelt in op populariteit van ‘eating-on-the-go’

multipond-jos-interpack

Een steeds populairdere verpakkingsvorm is een smal lang zakje, iets groter dan een chocoladereep, dat gemakkelijk op de ‘point of sale' bij de kassa of op beperkte schapruimte bij de retailers kan worden verkocht. Multipond heeft een gepatenteerd transfersysteem ontwikkeld tussen de Multipond multihead weger en de verpakkingsmachine: het Tube Pack Hopper systeem. Dit zorgt ervoor dat op hoge snelheid porties in deze verpakkingen afgewogen kunnen worden.

multipond-logo-2014Multipond speelt hiermee in op een aantal trends in de markt, waaronder de ‘miniaturisation' van producten: producten die in een ‘bite-size' vorm worden gemaakt en hiervoor ook in een ‘mini' verpakking worden verpakt. Bijvoorbeeld kleine e-gewichten van 10 gram tot 70 gram. Hier zijn diverse voorbeelden van, zoals mini gummi beertjes, mini snacks, notenmix, chocolade gecoate pinda’s, rozijnen en superfood producten. Een tweede trend zijn de ‘eating-on-the-go' producten: een kleine verpakking voor een snelle maaltijd. Een derde trend zijn de portie- oftewel calorieverpakkingen: een kleine verpakking met één portie en een beperkte inname van calorieën.

Een mooi marketingconcept, maar verpakkingstechnisch geeft dit concept problemen. Op verticale zakkenmachines bevinden zich voor deze smalle verpakking vulbuizen met zeer kleine diameters. Vaak kan hierdoor niet met hoge snelheid geproduceerd worden. Ten tweede ontstaan er vaak blokkeringen waardoor de verpakkingslijn niet zeer productief is. Multipond heeft hier vakkundig op ingespeeld door een transfersysteem te ontwikkelen dat ervoor zorgt dat op hoge snelheid porties kunnen worden gedoseerd in smalle verpakkingen, zonder dat er blokkades optreden. Kortom een ‘Triple-Win': een mooie marketingvorm, een hoge gecontroleerde verpakkingssnelheid en additionele ‘business opportunities’ voor Multipond klanten.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.nl.