HomeNieuwsBeurzen en evenementenMaterial Xperience inspireert met innovatieve materialen en ontwerpen

Material Xperience inspireert met innovatieve materialen en ontwerpen

Het aantrekken van de economie maakt dat de verpakkingsindustrie groeit, en daarmee de kansen voor innovatieve materialen. In de toekomst wordt gestreefd naar een economie waarbij alleen nog duurzaam geproduceerde, hernieuwbare of algemeen beschikbare grondstoffen gebruikt worden en waarbij verpakkingen zo ontworpen moeten worden dat ze ook geschikt zullen zijn voor hoogwaardige recycling.

Innovatieve materialen en verpakkingsontwerpen

Er komt dus een markt voor nieuwe, innovatieve materialen en verpakkingsontwerpen die alternatieven bieden voor de huidige van olie gemaakte en niet te recyclen verpakkingen, zoals chipszakken en soeppakken. In de toekomst moeten de verpakkingen voldoen aan nieuwe, duidelijk gestelde doelstellingen. Ten eerste het vervangen van fossiele, uitputbare en niet-duurzaam geproduceerde grondstoffen voor verpakkingsmaterialen door wel-duurzaam geproduceerde, hernieuwbare en onuitputbare grondstoffen. Ten tweede redesign van verpakkingen zodat ze in de toekomst zo hoogwaardig mogelijk gerecycled kunnen worden. De weg voor materiaalinnovatie binnen de verpakkingswereld ligt dus open.

Material Xperience in Ahoy Rotterdam

Op 13, 14 en 15 maart vindt in Ahoy Rotterdam Material Xperience plaats, het toonaangevende evenement voor R&D en design professionals. Tijdens de beurs zullen grote, vaak nooit eerder aan het publiek getoonde, expositiestukken te zien zijn die de bezoeker een blik laten werpen op de toekomst.

Spraakmakend sprekersprogramma

Caroli Buitenhuis, Chain innovator in Bioplastics, Biobased Packaging & Bio-economy projects bij Green Serendipity, is dit jaar Graphic ambassadeur. Material Xperience staat bekend om haar spraakmakende sprekersprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts. Op donderdagmiddag 15 maart vindt het lezingenprogramma ‘The Future of Graphic & Packaging' plaats, met onder andere Caroli Buitenhuis.

www.materialxperience.nl