HomeNieuwsBedrijven en personenKoeken in composteerbare verpakking zijn landelijk verkrijgbaar

Koeken in composteerbare verpakking zijn landelijk verkrijgbaar

De ambachtelijke koeken van Van Eigen Deeg zijn sinds kort landelijk verkrijgbaar bij alle supermarkten van Jumbo. Dit laat Marijntje Van Benthum, eigenaar van Van Eigen Deeg, weten op LinkedIn. Van Eigen Deeg staat voor bourgondisch lekker en verantwoord genieten. Opvallend detail is dat de verpakking, die in samenwerking met Bio4Pack is ontwikkeld, geheel composteerbaar is.

Ambachtelijke koeken met eerlijke ingrediënten

Marijntje van Benthum: “Bij Van Eigen Deeg willen we zoveel mogelijk mensen via onze koekjes verantwoord laten genieten. We zijn dan ook ontzettend trots dat onze koeken vanaf nu verkrijgbaar zijn in alle filialen van Jumbo en de app. Daarnaast vind je onze koeken in het schap van de Landwinkel en bij diverse lokale winkels.” Dit jonge bedrijf uit Nijmegen maakt ambachtelijke koeken met goede, eerlijke ingrediënten. Als zoetstof wordt gewerkt met biologische rietsuiker, honing en biologische ahornsiroop.

Duurzame verpakking

Als eerste koekjesmerk heeft Van Eigen Deeg, in samenwerking met Bio4Pack, een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking geïntroduceerd. “De buitenkant bestaat uit Paperwise. Dit is papier dat gemaakt is van landbouwafval. Het heeft dezelfde eigenschappen als normaal papier en karton, alleen hoeft hier geen boom voor gekapt te worden. Aan de binnenkant zit een celluloselaag. Hierdoor ontstaat een verpakking die volledig biologisch afbreekbaar is. Ook de etiketten zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier. De lege verpakking kan bij het GFT-afval en is na negentig dagen volledig afgebroken. Organische recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van koekjes echt mogelijk is”, vertelt Marijntje van Benthum.

Over Van Eigen Deeg

Marijntje van Benthum is als klein meisje al dol op koekjes. De bakkersdochter weet als geen ander waar het perfecte koekje aan moet voldoen. Na omzwervingen in de marketingwereld start ze een aantal jaar geleden zelf met het bakken van ambachtelijke koeken. In korte tijd is Van Eigen Deeg uitgegroeid tot een volwaardige bakkerij waar dagelijks enthousiaste bakkers en inpakkers aan het werk zijn. Zij hebben één ding gemeen: de passie voor koekjes. De koeken van Van Eigen Deeg zijn dan ook bijzonder rijk aan smaak en met liefde bereid.

www.vaneigendeeg.nl