HomeMachinesAandrijven en besturenOcto innoveert supply chain tracking van Octoboxen met Star Flow

Octo innoveert supply chain tracking van Octoboxen met Star Flow

Octo, producent van ecovriendelijk verpakkingsmateriaal voor bulktransport, is live gegaan met Star Flow. Het sociaal supply chain collaboration portaal van Yellowstar is ontwikkeld voor order-, contract- en assetmanagement. Het portaal geeft de klanten van Octo de mogelijkheid om assets, zoals de Octobox, door de keten heen te volgen. Ook ondersteunt Star Flow bij het beheren en managen van het warehouse en het voorraadproces.

Handling en control van verpakkingsmaterialen

Octo is een jong, innovatief en hard groeiend bedrijf in Rotterdam dat zich richt op handling en control van verpakkingsmaterialen die bedrijven gebruiken voor de opslag en het transport van bulkgoederen. De onderneming produceert de Octobox, een achthoekige container van plywood en polypropylene, in een eigen fabriek in Engeland. Klanten van Octo zijn wereldwijd actief. Octo is naast ontwikkelaar van de box ook poolbeheerder. Per container verscheept het bedrijf zeshonderd Octoboxen naar de andere kant van de wereld, zoals Latijns-Amerika. Daar vullen, waaronder grote sapproducenten, de Octobox en ze sturen ze vol per schip terug naar Europa. De opgeslagen sappen gaan of eerst naar een diepvriesopslaglocatie of direct naar een producent die de sappen verwerkt. Met Star Flow helpt Octo alle betrokken partijen aan meer en gewenst inzicht in de keten.

Platform noodzakelijk voor regie

“Juist omdat we zo hard groeien liepen we ook redelijk snel aan tegen een uitdaging op het gebied van asset management. Softwarematige ondersteuning werd noodzakelijk”, vertelt Michelle Marsé, General Manager bij de onderneming. Octo wilde de regie kunnen houden over de pool Octoboxen, maar bedacht dat Excel daarvoor niet de aangewezen tool was. Octo kan nu zien waar de gebruikte assets zijn. Dit heeft het aantal administratieve handelingen via Excel gereduceerd. Ook heeft dit project de logistieke planning centraal gesteld. Zowel Octo als klanten van het bedrijf hebben nu een veel beter zicht op de locatie, handling en bewegingen van de Octoboxen in de keten. De kans dat Octo de assets in de toekomst ook voor andere producten wil inzetten is daarbij groot. Dit zette nog meer druk op het vinden van een passende IT-oplossing.

Meer grip op contract management

Een ander groot voordeel van de implementatie is te vinden op het gebied van contract management. Michelle Marsé: “Op deze manier kunnen we goed in de gaten houden hoe de ‘contract completion' verloopt. Maar ook hoeveel orders een contract bevat, wat de gemiddelde omloopsnelheid is en de tijd tussen het versturen van de Octobox aan een klant tot aan het moment van inslag in ons warehouse. Daarnaast hebben wij nu inzicht in de levensduur van al onze assets en is de tijd per order aanzienlijk gereduceerd doordat we documenten automatisch kunnen genereren.”

Lees verder