HomeMachinesInspecterenIshida garandeert hoogste kwaliteit met X-ray inspectiesysteem

Ishida garandeert hoogste kwaliteit met X-ray inspectiesysteem

X-ray inspectietechnologie van Ishida helpt de reputatie op het gebied van kwaliteit van een van Ruslands populaire producenten van traditionele snacks veilig te stellen. Het bedrijf Rostragroexport werd opgericht in 1995 door Boris Aleksandrov, die een niche voor traditionele wrongelsnacks van de hoogste kwaliteit spotte in Rusland.

Het merk B.Y. Aleksandrov, vernoemd naar de oprichter van het bedrijf, vertegenwoordigt de ‘ideale' wrongelsnack door enkel de beste natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Omwille van de positionering van het merk B.Y. Aleksandrov aan de bovenzijde van de Russische zuivelmarkt is een onberispelijke kwaliteitscontrole van het grootste belang voor Rostragroexport.

Na productie worden de kwarkrepen verpakt in een flowpack om vervolgens in kartonnen doosjes te worden geplaatst. Daarna worden verpakkingen met twaalf doosjes gemaakt. Het is niet mogelijk om reguliere metaaldetectoren te gebruiken voor de kwaliteitscontrole, omdat de flowpackfolie is gemetalliseerd. Bovendien zijn metaaldetectoren niet in staat om glas, plastic of lege verpakkingen te identificeren.

Het IX-GA-4075 x-ray inspectiesysteem werkt betrouwbaar in combinatie met de huidige lijnsnelheid tot 60 verpakkingen per minuut bij een productie van 24 uur per dag en 7 dagen per week. De IX-GA-4075 is hierbij in staat om een aantal kwaliteitscontroles uit te voeren. Zo kan het contaminatie van metaal en stenen in de kwarkrepen detecteren. Het systeem kan ook beschadigde en missende verpakkingen signaleren.

Rostragroexport stelt dan ook dat de IX-GA-4075 een aantal onderscheidende kenmerken biedt. “De mogelijkheid van het x-ray inspectiesysteem om alle types contaminatie succesvol te detecteren, biedt een essentiële kwaliteitscontrole. Niet minder belangrijk is het feit dat het hoge niveau van kwaliteitscontrole noodzakelijk is om te leveren aan supermarkten en het retailkanaal. Door het x-ray inspectiesysteem hebben we een volledig overzicht waarmee we de kwaliteit van onze producten en de verpakkingen kunnen aantonen”, legt Pavel Kubakhov, verantwoordelijk voor innovatie en nieuwe technologieën bij Rostragroexport, uit.

www.ishidaeurope.nl