HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Utrecht 2018Ishida Europe demonstreert topmodel multihead weger op Empack

Ishida Europe demonstreert topmodel multihead weger op Empack

Ishida Europe is een marktleider op het gebied van ontwerp, productie en installatie van complete weeg- en verpakkingslijnen voor de levensmiddelenindustrie. Ishida Europe is op de hoogte van en begrijpt de uitdagingen waarvoor producenten zich telkens weer geplaatst zien en gebruikt zijn unieke expertise en ervaring om geavanceerde geautomatiseerde systemen te ontwikkelen voor onder andere het wegen van levensmiddelen. Ishida Europe staat bekend als vernieuwer en streeft continu naar technische verbeteringen. Het internationale ondersteuningsnetwerk zorgt ervoor dat er wereldwijd advies en expertise op het gebied van projectbeheer beschikbaar is.

Ishida Europe demonstreert tijdens de Pack Online Demotour op Empack een topmodel multiheadweger met nog hogere snelheden, een verbeterde gebruikersinterface, ultra-efficiënte bedieningsmogelijkheden en buitengewoon robuuste eigenschappen, die zelfs in de zwaarste industrieomgevingen zijn mannetje staat.

In aanvulling op de consistente weegprestaties met een minimale productweggave, is deze machine ook zo’n 15% sneller dan zijn voorganger. Dit wordt bereikt door de introductie van beter reagerende ‘radial feeder’-aandrijvingen, waarmee een snellere en gelijkmatigere productstroom wordt gerealiseerd.

De verbeterde gebruikersinterface bestaat onder andere uit een ultrasnel touchscreen waarmee de machine sneller en eenvoudiger kan worden ingesteld, terwijl de CCW-RV ook op afstand kan worden bediend via draadloze toegang met pc’s, tablets en smartphones. Verder is vingerafdrukherkenning een van de verbeterde beveiligingskenmerken.

Het IP69K-goedgekeurde hygiënische ontwerp omvat met zes graden hellende, wateraflatende feeder-platen en een negen graden hellende, wateraflatende hoofdbehuizing, wat ophopingen van bacteriën minimaliseert en snellere en eenvoudigere schoonmaakroutines mogelijk maakt voor optimale bedrijfstijden.

Een nieuw Power Management-systeem biedt drie vermogensstanden (hoog, half en eco), afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden. Dit helpt een verlaging van 20% in het energieverbruik te realiseren vergeleken met de vorige R-productreeks van Ishida.

www.ishidaeurope.nl