HomeNieuws"Goedkope verpakkingen leven op gespannen voet met voedselveiligheid"

“Goedkope verpakkingen leven op gespannen voet met voedselveiligheid”

vanderwindt-vrachtwagen

In een tijd als deze kijken afnemers terecht naar de prijs van verpakkingsmateriaal. Maar de goedkoopste kwaliteiten komen niet altijd tegemoet aan de eisen op het gebied van voedselveiligheid. Veel stoffen zijn niet langer meer toegestaan in foodverpakkingen. “Dat wil niet zeggen dat ze niet meer worden gebruikt”, stelt AGF sales manager Ronald Borst van Van der Windt.

vanderwindt-logo“Pas nog kreeg ik een testrapport onder ogen van een goedkope fruitverpakking wat regulier in de handel is. Deze verpakking bevatte een aantal bestanddelen die op de lijst van niet toegestane stoffen staan. Die verpakking voldeed dus niet aan de eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).”

Van der Windt is op de hoogte van alle actuele eisen die de wetgeving in Nederland stelt aan verpakkingen. Grondstoffenleveranciers mogen uitsluitend hoogwaardige papierliners inzetten, zonder verontreinigingen. Alle materialen worden voorzien van kwaliteitsdocumenten en certificeringen die de voedselveiligheid aantonen. Gecertificeerd papier mag dan per ton wat duurder zijn dan ingekleurd Schrenzpapier, maar is wel zonder enig risico te gebruiken.

Kijk voor meer informatie op www.vanderwindt.com.