HomeMachinesAandrijven en besturenDomino toont ontwikkelingen op gebied van Industrie 4.0

Domino toont ontwikkelingen op gebied van Industrie 4.0

Domino laat tijdens Empack in Utrecht zien wat zij te bieden heeft op het gebied van Industrie 4.0. Op de stand (C115) komt de bezoeker alles te weten over Smart Industry en coderen. Domino informeert de bezoekers over de nieuwe ontwikkelingen omtrent systeemintegratie, IIOT (Industrial Internet of Things) en cloud computing. Zo zijn onder andere de Domino-printers in de Cloud te zien.

Industrie 4.0 is de technologische vooruitgang, die fabricage- en productieprocessen wereldwijd verandert. De vierde industriële revolutie. Afzonderlijke machines, systemen en processen worden via internet met elkaar verbonden. Traditionele fabrieken ontwikkelen zich tot ‘smart' fabrieken door de beschikbaarheid van data.

Het i-Techx platform van Domino's Ax-printers verzamelt bijvoorbeeld alle relevante data over de werking van de Ax-printers, van inkt en make-up tot slijtage van onderdelen. Deze data worden naar de Domino Cloud gestuurd. Deze data kan gebruikt worden voor externe monitoring van printers, foutdiagnose en opsporing van mogelijke toekomstige problemen. Stilstand wordt voorkomen. Bovendien is er op elk moment een overzicht beschikbaar van de prestaties van de printer, waaronder het inktverbruik en de hoeveelheid prints die al gemaakt zijn. Zo heeft de gebruiker maximale efficiëntie en inzicht.

www.dominobenelux.com