HomeNieuwsConsumentenbond probeert afschaffing Vinkje af te dwingen

Consumentenbond probeert afschaffing Vinkje af te dwingen

fabienne-vinkje

De Consumentenbond probeerde gisteren tijdens een hoorzitting van een bezwaaradviescommissie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de afschaffing van het zogenaamde Vinkje af te dwingen, zo tekent Distrifood op uit informatie op de website van de Consumentenbond. “De goedkeuring van het Vinkje als voedselkeuze-logo is in strijd met een groot aantal Europese en nationale wettelijke voorschriften en is bovendien misleidend”, aldus Bernd van der Meulen, hoogleraar levensmiddelenrecht, die namens de Consumentenbond het bezwaar indiende bij het ministerie en ook het woord voerde op de hoorzitting.

consumentenbond-logo-nieuwVolgens de Consumentenbond begrijpen klanten niets van het Vinkje. Uit onderzoek van onder andere de Consumentenbond zou blijken dat consumenten de groene en blauwe Vinkjes op supermarktproducten niet begrijpen of verkeerd interpreteren. Volgens de Consumentenbond zou circa 80 procent van de consumenten niet weten wat het Vinkje betekent, terwijl het juist is bedoeld om consumenten te helpen bij het kiezen.

De Consumentenbond startte eind maart een campagne om het Vinkje af te schaffen. Wanneer de commissie een uitspraak doet, is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.consumentenbond.nl.

Bron: Consumentenbond/Distrifood