HomeMachinesEtiketteren en printenOp aanvraag coderen helpt Kettle Foods de uptime te maximaliseren

Op aanvraag coderen helpt Kettle Foods de uptime te maximaliseren

videojet-kettle-foods

De Kettle Foods-fabriek in Beloit, Wisconsin, moet op volle capaciteit draaien om aan zowel klanten in het Midwesten als aan de Oostkust te leveren, gebieden waar de vraag in recordtempo toeneemt.

videojet-logo-2014-nieuwToen de fabriek in Beloit in maart 2007 opende, installeerde het bedrijf vijf grootkarakterprinters uit de Videojet 2300-series op haar productielijnen om on-demand variabele gegevens op dozen aan te kunnen aanbrengen. De printers geven Kettle Foods de betrouwbaarheid en uptime die het nodig heeft om zich op het product en de processen te kunnen concentreren, in plaats van zich zorgen te maken over de coderingen. Bovendien helpen de printers Kettle Foods om het aantal voorgedrukte dozen die voor het transport van het eindproduct moeten worden opgeslagen te reduceren, en om doelstellingen met betrekking tot duurzaamheid te behalen.

Chips van Kettle Foods worden vanuit Beloit naar distributeurs en retailers vervoerd in kartonnen, met kraftpapier bedekte dozen. Het bedrijf print een GS1 ITF-14 streepjescodes en leesbare informatie om het product tijdens de distributie te kunnen volgen. De leesbare informatie bevat een artikelnummer, de productnaam, diverse fabriekscodes en de houdbaarheidsdatum.

“In onze bedrijfstak is labeling uiterst belangrijk en worden fouten niet getolereerd. Vooral met het oog op voedselveiligheid zijn nauwkeurigheid en goede, duidelijke codes voor traceability essentieel. De Videojet-printers zorgen voor een goed contrast en een duidelijke code op elke doos”, zegt Bob Manzer, Plant Manager bij Kettle Foods.

Manzer gaat verder: “Het is belangrijk dat we de informatie altijd kunnen lezen of scannen, anders kunnen we de doos niet versturen en zouden we extra tijd nodig hebben om deze te hercoderen.”

Het beperken van productieonderbrekingen is een van de grootste voordelen die de Videojetprinters Kettle Foods hebben opgeleverd. Een Videojet Engineer zorgt voor het geplande preventieve onderhoud, maar verder hebben de printers weinig aandacht nodig.

“Onze onderhoudsmanager voorziet 99,99 procent uptime dankzij de printers”, zegt Manzer. “We hebben zelf nog geen onderhoud uitgevoerd of onverwacht Videojet moeten bellen voor een storing. We weten dat de printers helpen onze productie te maximaliseren, en als we onze operators feedback over de printers vragen, is ‘betrouwbaar' het eerste woord dat naar voren komt.”

“Momenteel hebben we meer dan 17 smaken chips en 10 verschillende soorten zakken”, zegt Manzer. “Vanwege deze variëteit is het aantal zakken in een doos en de te printen informatie op de doos wisselend. Dankzij de Videojetprinters kunnen we het aantal voorgedrukte dozen in de opslag laag houden, omdat we de doosinformatie op het product af kunnen stemmen. Nu kunnen we één type doos voor wel acht verschillende smaken chips gebruiken.”

“Labeling betekent voor ons opslaan, printen en etiketten aanbrengen op elke doos”, vertelt Manzer. “We printen liever direct op de doos zodat we geen etiketten over hebben, niet met afval van etiketpapier zitten en geen tijd kwijt zijn bij het aanbrengen van de etiketten.”

De compacte Videojet 2300-serie dozenprinters worden gemonteerd in de machine die de dozen dichtplakt, zodat de printers geen extra ruimte innemen. Doordat twee processen tegelijkertijd worden uigevoerd wordt er uiterst efficiënt gewerkt. Operators pakken de dozen met de zakken chips in en vervolgens worden de dozen tegelijkertijd dichtgeplakt en gecodeerd. Zodra de dozen dicht zijn, worden ze met de hand op pallets gestapeld en naar distributiecentra of retailers vervoerd.

“De fabriek in Beloit is geautomatiseerd en bevat veel elektronische apparatuur, data opslag en procesbeheer”, vertelt Manzer. “De Videojet-printers zijn eenvoudig in onze processen te integreren omdat ze duurzaam, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn, zelfs als we ze 24 uur per dag, zes dagen in de week laten printen.”

Manzer vertelt ook dat het wijzigen van de boodschap hooguit een minuut kost. Operators selecteren gewoon de product- SKU in een voorgeprogrammeerd menu dat toegankelijk is via de interface van de printer. Alle informatie wordt automatisch opgesteld, wat het voor operators eenvoudiger maakt om informatie te wijzigen als een nieuw product op de productielijn wordt verpakt. Een ander belangrijk initiatief van het bedrijf is het stimuleren van duurzaamheid door voortdurend te zoeken naar milieuvriendelijke verpakkingen. De Videojet-printers dragen hieraan bij doordat ze Kettle Foods in staat stellen variabele gegevens direct op dozen te printen, waardoor de behoefte aan diverse soorten voorgedrukte dozen daalt en etiketten overbodig zijn.

Door gebruik te maken van de Videojet doosprinters heeft Kettle Foods ervoor gezorgd dat de codes duidelijk en correct zijn. Kettle Foods heeft geen omkijken meer naar de codeersystemen, zodat het bedrijf zich verder kan richten op het maken van de perfecte chips.

Kijk voor meer informatie op www.videojet.nl.