HomeNieuws"Ook tekort aan verpakkingsmateriaal dreigt in Griekenland"

“Ook tekort aan verpakkingsmateriaal dreigt in Griekenland”

griekenland

Sommige alledaagse spullen zullen op korte termijn niet meer overal in Griekenland te verkrijgen zijn. Dat stelt de Griekse branchevereniging van exporteurs PSE na een ingelaste spoedvergadering, zo meldt het Financieele Dagblad op basis van een publicatie in de Griekse krant Ekathimerini.

pse-logoOorzaak zijn de kapitaalrestricties die Griekse banken zijn opgelegd. Zonder schriftelijke toestemming van een nog op te richten commissie is het niet meer mogelijk om geld naar het buitenland over te maken. Hierdoor kunnen buitenlandse leveranciers niet meer worden betaald.

Griekenland is een groot importland. PSE schat dat de import in Griekenland de komende weken met 28% zal dalen. Anonieme bronnen melden tegen het Financieele Dagblad dat in de vleesindustrie de eerste schaarste al merkbaar is. Ook de import van rijst en bonen loopt gevaar.

Een groot verpakkingsbedrijf zegt op voorwaarde van anonimiteit tegen het Financieele Dagblad dat een tekort aan verpakkingsmateriaal dreigt. De grondstoffen daarvoor komen ook uit het buitenland. Eerder deze week waarschuwde Konstantinos Michalos, voorzitter van de Griekse Kamer van Koophandel, in het FD ook al voor een dreigend tekort aan goederen.

Kijk voor meer informatie op www.pse.gr.

Bron: Financieele Dagblad