HomeNieuwsMikoPac ziet groei in verpakkingen van polypropyleen

MikoPac ziet groei in verpakkingen van polypropyleen

mikopac-pet

MikoPac is een Belgische bedrijf dat gespecialiseerd is in kunststof verpakkingen. Deze worden gemaakt van polypropyleen. “De reden dat we verpakkingen maken van polypropyleen is dat dit materiaal grote temperatuurveranderingen op kan vangen”, vertelt directeur Karl Hermans.

mikopac-logo-2014MikoPac bedient veel verschillende segmenten, waaronder de AGF-sector. Karel Hermans: “Het aandeel in de bewerkte AGF-sector is zo'n 10%. In de Benelux bieden wij verpakkingen aan bedrijven die gesneden of diepvries-AGF produceren. Daar verwachten wij nog verder in te groeien. Producten die vaker in polypropyleen worden verpakt zijn roomijs, kaas, zuivel, babyvoeding, vlees en vis.”

De verpakkingen worden klantspecifiek ontworpen. “We hebben een hoge graad van Customer Intimacy, alles wordt op maat gemaakt, van ontwerp tot eindproduct. Het prijsniveau ligt hoger, maar daar krijgt de klant extra services voor terug. Op het gebied van logistiek maken we het verschil. Van roomijs bijvoorbeeld zijn er heel veel smaken. Deze worden hier gesorteerd en gelabeld in verschillende talen en naar de juiste landen getransporteerd”, vertelt Karl Hermans.

MikoPac gebruikt diverse technologieën om hun producten te maken: thermoforming, spuitgieten en In-mould labelling. Karl Hermans vertelt dat kunststof veel grote voordelen heeft. “Het materiaal kent haar gelijke niet als het gaat over gewicht, stootvastheid en hygiëne. De keerzijde van die kwaliteit is dat kunststof amper biologisch afbreekbaar is. Daarom vinden wij dat het onze plicht is om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Zo beperken wij het energieverbruik en is de inzet van hernieuwbare energiebronnen bij ons een must.”

Kijk voor meer informatie op www.mikopac.com.

Bron: AGF.nl