HomeMachinesNiet-primair verpakkenCleanLease stapelt handdoeken met omsnoeringsmachines van Cyklop

CleanLease stapelt handdoeken met omsnoeringsmachines van Cyklop

cyklop-handdoeken

Hoe stapel je duizenden handdoeken? Daar weet industrieel wasserij-gigant CleanLease wel raad mee. Voor hun klanten (veelal ziekenhuizen) is een snelle en nette levering van het wasgoed essentieel. Handdoekstapels die al bij levering omvallen, wekken onnodig frustraties op brengen het nodige tijdverlies met zich mee.

cyklop-logo-2014CleanLease gebruikt al jaren omsnoeringsmachines en elastiekbinders van Cyklop, voor het bundelen van stapels handdoeken en washandjes. De handdoeken worden in een automatische lijn twee keer gevouwen, gestapeld, samengeperst en dan in setjes per vijf twee keer omsnoerd. Hierdoor ontstaan compacte bundels zodat er meer handdoeken in één kar opgeslagen worden wat resulteert in lagere distributie- en opslagkosten en stabieler vervoer.

Sinds zijn komst bij CleanLease in 2008 koopt Victor Verheul, projectmanager Techniek bij CleanLease, uitsluitend Cyklop-machines. Machines van de vorige leverancier waren vaak te complex en raakten na een paar omsnoeringen in storing. Bij een gemiddelde van 1–1,5 miljoen omsnoeringen per jaar is dit niet alleen zeer frustrerend maar ook kostbaar. “Wij hebben geen problemen met de Cyklop-machines in tegenstelling tot machines van een eerdere leverancier”, vertelt Victor Verheul.

Met de keuze voor één leverancier van omsnoerings- en bindmachines kan CleanLease verder het doel van een standaardisering van het machinepark nastreven. Dit moet vooral in een gelijkmatig niveau voor alle vestigingen resulteren. Tegenwoordig heeft het bedrijf 23 Cyklop-machines in gebruik, waarvan acht volautomatische omsnoeringsmachines.

Bent u ook op zoek naar een optimale verpakkingsoplossing voor uw bedrijf? Schroom dan niet contact met ons op te nemen: 038- 4675 800.

Kijk voor meer informatie op www.cyklop.nl.