HomeDossiersDesign"3D printing krijgt grote impact op packaging design"

“3D printing krijgt grote impact op packaging design”

3dprinting

Dat 3D printing een grote impact gaat krijgen op packaging design werd duidelijk in de Europese Caps and Closures Conferentie die onlangs in Amsterdam plaats vond. Daar vertelde Pieter Limburg van Shapeways uit Eindhoven hoe de vraag vanuit de 3D-printing gemeenschap explosief groeit.

nvc-logo-2014Het gaat dan niet alleen om het snel maken van prototypes van producten en verpakkingen, maar ook om het op maat én tegelijkertijd op grote schaal maken van producten. Voor massaproducten als caps lijkt die toekomst nog ver weg, maar ook daar is een einde gekomen aan de trend naar steeds hogere aantallen tegen steeds lagere kosten. De consument wordt steeds vaker weer centraal gesteld – en dat is ook een uitdaging voor packaging design.

De toekomst van 3D printing staat centraal op de komende ALV van onze vereniging, in het Museum Of The Image MOTI in Breda. Het Openbare Deel begint om 16 uur en wordt afgesloten met een uniek Walking Dinner in het Museum, speciaal voor NVC. Om 21 uur bent u een 3D-ervaring rijker!

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.