HomeNieuwsBeurzen en evenementenNieuwe Europese verpakkingsverordening werpt schaduw vooruit

Nieuwe Europese verpakkingsverordening werpt schaduw vooruit

De Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) werpt zijn schaduw vooruit. Er komt met de nieuwe Europese verpakkingsverordening véél op het verpakkend bedrijfsleven af, maar wat allemaal? De verordening heeft betrekking op de hele levenscyclus van alle verpakkingen en het verpakkingsafval. Veel elementen moeten nog (verder) worden uitgewerkt of daar zal komend jaar nog veel over worden onderhandeld door de EU-lidstaten. Maar wat al wél bekend is, daarover vertelt verpakkingskundige Karen van de Stadt op 5 april a.s. (10.45 – 11.15 uur) tijdens de kennissessie van het KIDV op de verpakkingsbeurs Empack/Packaging Innovations.

Ook op Empack: de kick start op donderdag 6 april (10.00 – 11.00 uur) waaraan verpakkingsexpert Rolf van Sprang van het KIDV meedoet. Samen met Margot Meijerink van de Universiteit Twente, die na een stage bij Attero binnenkort afstudeert, wordt besproken welke stoorstoffen je beter kunt vermijden om een goed recyclebare verpakking te maken én welke (mono)materialen juist goed sorteer- en recyclebaar zijn.

Behalve voor wetgeving en recycling is er tijdens Empack ook veel aandacht voor herbruikbare verpakkingsconcepten. Marcel Keuenhof, projectleider van de KIDV Community of Practice herbruikbare verpakkingen en medeoprichter van het internationale platform Planet Reuse, is aanwezig in het Reuse Paviljoen om vraagstukken over herbruikbare verpakkingen te bespreken.

www.kidv.nl