HomeMachinesAandrijven en besturenZetes brengt unieke traceeroplossing op de markt

Zetes brengt unieke traceeroplossing op de markt

zetes-1

Zetes, de toonaangevende pan-Europese leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, heeft de business van Image ID overgenomen, die bestaat uit de assets, patenten en intellectuele eigendommen. Een twaalftal medewerkers van deze vooraanstaande leverancier van traceeroplossingen en -producten gebaseerd op imaging, die gebaseerd is in Israel, zullen als Competence Centre deel uitmaken van de groep.

zetesDe nieuwe afdeling zal over gans Europa ImageID’s unieke Visidot-oplossing aanbieden voor het opvolgen en traceren van een grote hoeveelheid producten.

Visidot, de belangrijkste oplossing van ImageID, is gebaseerd op visie-technologie waarmee binnen de paar seconden honderden barcodes ingelezen kunnen worden, en dat met 100% nauwkeurigheid. Visidot detecteert tegelijk ook verkeerde en ontbrekende labels en slaat digitale beelden op om de kwaliteit te verzekeren. De oplossing heeft al haar nut bewezen in uitdagende productomgevingen met betrekking tot bederfbare voeding, zoals gevogelte-, vlees-, vis-, en broodverwerking en -distributie, elektronica, de autosector en retourmiddelen zoals pallets en kratten, waarvoor klassieke  barcode scanners en RFID geen bevredigende resultaten opleveren.

zetes-2

Deze oplossing werd al met succes geïnstalleerd bij grote Europese klanten als Emsland Frischgeflügel in Duitsland, Seachill en Kautex Unipart in het Verenigd Koninkrijk, Mix Buffet en Groupe Jacquet in Frankrijk, Campofrío in Spanje enz.

Deze overname, die geen aanzienlijke impact zal hebben op de balansstructuur van Zetes, kon snel gerealiseerd worden dankzij de netto kaspositie van de Groep.

Alain Wirtz, CEO van Zetes: “De oplossingen van ImageID hebben heel wat potentieel en passen uitstekend in onze portefeuille identificatieoplossingen voor de toeleveringsketen. Het ImageID-team wordt geïntegreerd in de 3i Competence Centres en zal het Zetes-netwerk van lokale filialen ondersteunen bij de promotie van hun oplossingen. De Zetes-teams hebben trouwens al ervaring met de implementatie van Visidot, gezien ze met ImageID samenwerkten in het kader van het Campofrío-project. Die interne competenties worden op deze manier versterkt. We hebben dan ook veel vertrouwen in de verdere ontwikkeling van deze business in Europa”.

Klik hier om de Visidot-oplossing aan het werk te zien…

zetes-3

Wilt u meer weten over deze unieke traceeroplossing, volg dan ons webinar op dinsdag 1 december, om 11 uur GMT+1. Stuur een e-mail naar sarah.dheedene@zetes.com om in te schrijven en voor het inbelnummer.