HomeNieuwsWorkshop echtheid van duurzaamheidsclaims tijdens ECHT NVC Event

Workshop echtheid van duurzaamheidsclaims tijdens ECHT NVC Event

nvc-logoVeiligheid, authenticiteit en zekerheid staan centraal tijdens het jaarlijkse ECHT NVC Event Security and Packaging, dat deze keer plaatsvindt op 26 januari 2010 in De Olifant te Breukelen. Spraakmakend onderdeel van het Event is een unieke workshop met als titel: Duurzame vis – echt waar / waar echt? Onder leiding van Nico Lamers (vereniging ECHT) en Michaël Nieuwesteeg (NVC) gaan de deelnemers samen aan de slag met het opzetten van een ‘waterdichte’ supply chain waar duurzaamheidsclaims centraal staan.

Kortom: hoe garanderen we de authenticiteit van het verpakte product en de bijbehorende informatie? Ook de duurzaamheidsclaims voor ondermeer visproducten moeten echt zijn. De workshop wordt gestart met een presentatie door mw Dr Nathalie Steins (Marine Stewardship Council MSC). Zij presenteert het MSC-concept, de eisen waaraan MSC-vis moet voldoen en de wijze waarop MSC de integriteit en authenticiteit van MSC-vis garandeert.

Tijdens het Event ontmoeten vooraanstaande gebruikers en leveranciers elkaar, bespreken de huidige en toekomstige ontwikkelingen en doen concreet zaken. Een overzichtelijk aantal gerenommeerde exposanten toont de nieuwste technieken op het gebied van verpakkingsdruk, RFID en andere methoden om de veiligheid en de zekerheid van de supply chain te garanderen.

Het innovatief verpakken (labelen) van producten is veelal de enige manier om de supply chain naar een hoger niveau van veiligheid en zekerheid te brengen. Nieuwe technologieën, gecombineerd met de juiste organisatie van alle spelers in de supply chain, kunnen namaak, diefstal of ongewenste beïnvloeding van het product voorkomen. Nieuw zijn technieken waarmee producten bijvoorbeeld via de mobiele telefoon te herkennen zijn.

Inschrijven voor het jaarlijkse ECHT NVC Event gaat echt snel en makkelijk via http://www.nvc.nl/nl/1/1026/3658/default.aspx.