Home Nieuws Bedrijven en personen Weener Plastic Packaging Group versterkt marktpositie met integratie Plasticum

Weener Plastic Packaging Group versterkt marktpositie met integratie Plasticum

Om de kansen in de internationale Personal Care, Food & Beverage, Home Care, Chemie en Pharma markten volledig te benutten, wordt de Weener Plastic Packaging Group geherstructureerd. Plasticum Group wordt met haar 300 medewerkers en vier Europese vestigingen als dochterbedrijf in de Weener Plastic Packaging Group geïntegreerd. Als gevolg hiervan krijgt Weener Plastik GmbH een nieuwe managementstructuur.

Plasticumis de ideale aanvulling

Plasticum produceert in vier vestigingen (Tilburg (NL), Ede (NL), Waldkirch (D) en North Walsham (UK)) innovatieve kunststof Caps en Closures voor de Personal Care, Food en Home Care industrie. Dit is een perfecte aanvulling op de productportfolio van Weener: terwijl Weener hoofdzakelijk hoogwaardige klantspecifieke producten vermarkt, heeft Plasticum zich met succes toegelegd op de ontwikkeling, productie en verkoop van innovatieve en kosteneffectieve standaard Caps en Closures. De klanten van beide ondernemingen zijn grote internationale producenten van merkartikelen en (internationale) contract verpakkers. De integratie van Weener en Plasticum biedt nieuwe internationale kansen. Met het uitgebreide wereldwijde productienetwerk en de hoogwaardige matrijzen bouw van Weener kunnen klanten overal ter wereld optimaal worden bediend. Weener en Plasticum behoren sinds 2012 tot de private equity firma Lindsay Goldberg LLC, New York, die in centraal Europa vertegenwoordigd wordt door Lindsay Goldberg Vogel GmbH in Düsseldorf.

Sterke marktpositie uitbouwen – Roel Zeevat wordt CEO van de Group

“Door deze integratie en ons uitgebreide productienetwerk kunnen wij voor onze internationale klanten wereldwijd als volwaardige partner optreden. Onze eigenaar Lindsay Goldberg geeft ons ook de mogelijkheid om meer te investeren in zowel Research & Development als in internationale uitbreiding”, aldus Plasticum CEO Roel Zeevat, die CEO van de Weener Plastic Packaging Group wordt en een groot groeipotentieel in vooral Zuid-Amerika en Azië ziet. Chief Technology Officer (CTO) van de Group wordt Gerhold Flockenhagen (voormalig Weener CTO), Chief Sales Officer (CSO) voor A-brands wordt Ralf Sonnenberg (voorheen Weener CSO) en CSO voor standaard producten wordt Ben Mennink (voormalig Plasticum Chief Commercial Officer). In de loop van het transformatieproces en in goed onderling overleg zal Johann Meinders (voorheen CEO van Weener) het management van Weener Plastik verlaten en als adviseur verbonden blijven. “Wij bedanken Johann voor zijn inzet waarmee hij heeft bijgedragen aan het succes van Weener. Wij wensen hem het allerbeste in zijn verdere loopbaan”, aldus Dr. Thomas Ludwig, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Wij zijn ervan overtuigd, dat Weener door deze nieuwe structuur en de gecreëerde ontwikkelings- en verkoopmogelijkheden de fundamenten heeft gelegd om verdere groei van de Weener Plastic Packaging Group te realiseren en de reeds sterke markpositie samen verder uit te bouwen”, aldus Ludwig.

Kijk voor meer informatie op www.plasticumgroup.com.