VWS Nederland heeft onlangs overeenstemming bereikt met Bouter Cheese, onderdeel van de dienstverlenende organisatie gespecialiseerd in onder andere het versnijden, verpakken, wegen en etiketteren van kaas A-Ware, over de levering van 20 lijnen voor het wegen en etiketteren van CBL fusten met kaasproducten. “Deze order geeft aan dat er vanuit de markt vraag is naar onze kennis en flexibiliteit. Naast de kwaliteit van onze producten onderscheiden we ons met name op het gebied van flexibiliteit en service. We zijn een kleine flexibele club met grote gerenommeerde leveranciers achter ons”, zegt Patrick van der Vegt van VWS Nederland.
Op verschillende locaties van A-Ware, dat wekelijks miljoenen consumentenverpakkingen uitlevert aan onder andere Albert Heijn, heeft VWS Nederland reeds systemen geleverd. Eind van dit jaar zal aan de vestiging in Culemborg het eerste systeem voor het wegen en etiketteren van fusten worden geleverd. Begin volgend jaar zal de rest van de in totaal twintig lijnen worden geleverd. “Per lijn zullen er tussen de 15 en 20 fusten per minuut worden gewogen en worden voorzien van een etiket. Het aanbrengen van het etiket vraagt om een exacte positionering en die kunnen wij middels ons geavanceerd afblaassysteem in de voorziene systemen probleemloos aan”, benadrukt Patrick van der Vegt.
De lijnen zullen ook allemaal worden voorzien van een Octopus terminal met door VWS Nederland in eigen beheer ontwikkelde software. “De Octopus is een in roestvaststaal opgebouwde industriële touch screen weeg- en registratieterminal. Met de door ons in eigen beheer ontwikkelde software, die is voorzien van een koppeling met het systeem van de klant, is het mogelijk om het productieproces van Bouter Cheese optimaal te laten verlopen”, stelt Patrick van der Vegt.
Aan de order is een uitgebreide selectie- en testfase vooraf gegaan. “Net als een andere partij hebben wij een testopstelling mogen plaatsen en uiteindelijk kwamen wij als beste uit de bus. We hebben onze machine neergezet en zijn er gedurende de testfase vervolgens niet meer bij geweest. Natuurlijk hadden we dit indien nodig gedaan, maar alles sprak voor zich en dit overtuigde Bouter Cheese mede van onze kwaliteit en expertise”, zegt Patrick van der Vegt.
Kijk voor meer informatie op www.vwsnederland.nl of stuur een e-mail naar info@vwsnederland.nl.