HomeNieuwsBeurzen en evenementenVulkaanas houdt bezoekers Resale thuis

Vulkaanas houdt bezoekers Resale thuis

De vulkaanas uit de IJslandse gletscher Eyjafjallajokull heeft Resale danig parten gespeeld. Het aantal bezoekers is blijven steken op 6.223 uit 100 landen. Toch waren er na afloop tevreden gezichten bij de exposanten. Zeker bij Rein-Jan Voortman, president van de EAMTM. “De bezoekerskwaliteit was goed. Onze leden hebben zaken kunnen doen”, aldus Voortman. Hij verkocht overigens zelf in Karlsruhe aan hydraulisch pers aan een bezoeker uit Nederland. Een heel nieuwe klant. “De deal is spontaan tot stand gekomen. We kenden elkaar niet”, zegt Voortman. Hij ziet verbeteringen in de markt.

Dat zegt ook Tjade Dieker van Troostwijk Auctions. Moeilijk blijft de automotivemarkt. Daarentegen zijn de zaken in de voedingsmiddelenindustrie goed gelopen. Tevreden is eveneens Gerwin Klok van de Duma, die met 15 leden present was. “We hebben zo'n 80 aanvragen gekregen, deels van zeer hoge kwaliteit.” Opvallend noemt hij de interesse voor onder meer verpakkingsmachines en machines voor de voedingsmiddelenindustrie.

Creatieve oplossingen

Door de problemen met het vliegverkeer wist een flink aantal bezoekers van buiten Europa de beurs niet te bereiken. Nood maakt mensen echter creatief. Zo loodste de organisator van een groep Iraniërs die in één week Resale en de bouwbeurs Bauma in München wilden bezoeken, de Iraniërs via Istanbul naar Barcelona en vandaar met een te elfder ure gehuurde bus naar Zuid Duitsland. De Duitse machinehandelaar Hego Blechverarbeitungsmaschinen nam spontaan de honeurs waar voor Adams Machinery, een Amerikaanse exposant die niet tijdig in Karlsruhe kon komen. Beide bedrijven hadden hun stand naast elkaar.

Beursorganisator Hess heeft zich overigens verbonden aan de nieuwe gebruikte machinebeurs Usetec, die van 6 tot 8 april 2011 in Köln plaatsvindt.

Bron: Vraagenaanbod.nl