Het voormalige eiland Urk bruist van de seafoodambities. Meer dan vijftig bedrijven met in totaal ruim 4.500 werknemers zetten zich op het voormalig eiland dagelijks in voor de seafoodsector. Om Urk als ‘Seafood Hub’ toekomstbestendig te maken hebben de plaatselijke bedrijven de handen ineengeslagen. Het doel: het opleidingsniveau van het personeel ‘in de vis' kwalitatief te verbeteren met een eigen academie. Daarnaast wil de Vereniging van Visgroothandelaren Urk (VVU) het imago van Urk Seafood nog steviger in de markt zetten, zo meldt Visserijnieuws.
Diverse visverwerkende bedrijven op Urk hebben al naar tevredenheid gekozen voor de Octopus Ace weeg- en etiketteersystemen van VWS Nederland. Zo ook Visscher Seafood, dat momenteel de laatste hand legt aan de bouw van een karaktervol pand en de verbouwing van het bestaande pand. Het bedrijf verdubbelt in oppervlakte van 1.400 m2 naar 2.800 m2 en gaat van één naar drie verpakkingslijnen, waarmee de zalmverwerking een vlucht neemt. Over de leverancier van de weeg- en etiketteersystemen voor de nieuwe verpakkingslijnen hoefde men niet lang na te denken. Pieter Korf, Production Manager bij Visscher Seafood, lacht: “Die bestelling hebben we al geplaatst bij VWS Nederland.”