HomeThema'sEmpack Den Bosch 2011Videojet presenteert nieuwste lijn grootkarakter inkjetcodeersystemen

Videojet presenteert nieuwste lijn grootkarakter inkjetcodeersystemen

videojet-empack-1

Voortbordurend op het succes van de gevestigde Videojet 2300-serie, presenteert Videojet de nieuwe 2340, 2350 en de 2360 grootkarakter inkjetprinters. De vernieuwde Videojet 2300-serie levert een superieure codeerkwaliteit en verbeterde flexibiliteit voor eenvoudig gebruik en integratie binnen de productielijn.

videojet-logoDe nieuwe serie maakt gebruik van het gepatenteerde micropurging proces, waarbij de printkop zich automatisch schoon purged. Het unieke zelfreinigende printkopsysteem levert, zelfs in een stoffige omgeving, scherpe codes van een hoge kwaliteit. Videojet’s 2300-serie printer is het enige grootkarakter inkjet codeersysteem die inkt recycled en hergebruikt tijdens het automatisch purgen van de printkop, wat een inktbesparing oplevert.

Bij het online printen van variabele informatie op dozen, kunnen de 2300-serie codeersystemen een grote kostenbesparing opleveren, omdat voorbedrukte dozen kunnen worden vervangen door uniforme dozen. Zo wordt een overgrote voorraad voorbedrukte dozen overbodig. Ook kunnen ze een interessant alternatief zijn voor print-and-apply labeling, waar ze codes of teksten kunnen printen tot een hoogte van 70 mm.

De vernieuwde uitvoering beschikt over een robuuste voorplaat, die de printkop beschermt tegen dozen die tegen de printer aanlopen. Deze bescherming is van grote invloed op de printkwaliteit bij secundaire verpakkingsapplicaties.

De 2300-serie is optioneel verkrijgbaar met een handheld, gebaseerd op het intuitieve CLARiTY-systeem, wat het eenvoudig maakt om instellingen te wijzigen of berichten te selecteren. Een groot voordeel bij printers waar niet eenvoudig bij te komen is, bijvoorbeeld bij een verhoogde transportband of in smalle productieruimtes.

De Claricom CLARiSOFT software stelt de gebruiker in staat om eenvoudig berichten aan te maken en te wijzigen. De berichten kunnen worden voorzien van alfanumerieke codes, afbeeldingen, logo’s en barcodes. De printer kan zowel individueel als binnen een bedrijfsnetwerk of PLC opereren, waarbij tot 4 printers vanaf 1 masterunit, afstandbestuurbare interface of pc bestuurt kunnen worden.

De nieuwe 2340, 2350 en 2360 codeersystemen van Videojet zullen ook tijdens de Empack te bewonderen zijn.

videojet-empack-2

Empack Den Bosch 2011 – Stand O1001

Kijk voor meer informatie op www.videojet.eu.