HomeNieuwsBedrijven en personenVerpakkingsspecialisten BührmannUbbens ronden NVC-trainingstraject af

Verpakkingsspecialisten BührmannUbbens ronden NVC-trainingstraject af

In 2011 is BührmannUbbens een samenwerking aangegaan met het NVC Nederlands Verpakkingscentrum voor het opleiden en trainen van haar medewerkers. Bijna 50 specialisten zijn inmiddels getraind en geëxamineerd op het gebied van verpakkingsmaterialen en de toepassingen van deze materialen. Zij ontvingen onlangs uit handen van Hein Stevens (divisiedirecteur BührmannUbbens Packaging & Office) en Oscar Faber (Manager Opleidingen NVC) het certificaat.

Met het NVC-trainingstraject waarborgt Packaging de verpakkingskennis en -kunde van haar verpakkingsspecialisten en kan zij haar klanten van een optimaal verpakkingsadvies voorzien. De training bestond uit een intensief driedaags programma, die volledig op maat werd gemaakt. Met de kennis die tijdens deze training werd opgedaan, kunnen de klanten nog beter geïnformeerd worden over mogelijke besparingen in het verpakkingsproces. Niet alleen door verpakkingsproducten, maar ook door de processen te optimaliseren, kan behoorlijk worden bespaard op de verborgen kosten in het verpakkingsproces.

“Met deze speciaal op maat gemaakte in-company training krijgen de verpakkingsspecialisten juist die kennis en inzichten aangereikt die van toepassing zijn op hun eigen commerciële activiteiten. Voorafgaand aan het hele traject werd dan ook duidelijk afgestemd welke onderwerpen van belang zijn, zodat het trainingsprogramma klantspecifiek ontwikkeld kon worden”, aldus Oscar Faber.

Volgens Marcel Baelemans, business development manager Packaging en initiatiefnemer voor het trainen van de commerciële Packaging medewerkers, is investeren in kennis essentieel in de huidige marktomstandigheden. “Onze klantenkring is zeer breed, evenals ons assortiment. Het leveren van producten is één, maar nog belangrijker vinden wij dat onze klanten kunnen rekenen op een uitstekende productkennis en advies.”

Eén van de deelnemers aan het NVC-trainingstraject, Eric Nijenhuis, over de cursus: “De NVC-training gaf mij als productspecialist een breder beeld van verpakkingsoplossingen. Mijn kennis is verrijkt met voor mij niet alledaagse materiaaltoepassingen.” Zijn collega Arjen te Dorsthorst vult aan: “De verpakking is het middel, investeren in kennis om de klant beter van dienst te zijn de kunst. Het NVC verstaat die kunst als geen ander. Met de opgedane kennis is onze klant dus de grote winnaar!”

Kijk voor meer informatie op www.buhrmannubbens.com en/of www.nvc.nl.