HomeNieuwsBedrijven en personenVerpakkingsmachines veroorzaken brand in Dordrecht

Verpakkingsmachines veroorzaken brand in Dordrecht

Bij een vleesverwerkingsbedrijf en een verpakkingsbedrijf voor chemische producten, allebei gevestigd in Dordrecht, is gisteren brand uitgebroken. Volgens bronnen zouden beide branden zijn ontstaan in een verpakkingsmachine.

Vleesverwerkingsbedrijf

Het pand van het vleesverwerkingsbedrijf liep door de brand, die volgens RTV Rijnmond in een verpakkingsmachine ontstond, dusdanige schade op dat het als verloren moet worden beschouwd. Het personeel van het bedrijf wist zich tijdig uit de voeten te maken, maar een medewerker moest met ademhalingproblemen naar het ziekenhuis worden gebracht.

Verpakkingsbedrijf voor chemische producten

Bij Chempropack, een verpakkingsbedrijf voor chemische producten, ontstond de brand in een flesjesvulmachine voor terpentine. Vanwege de mogelijkheid van vrijkomende chemische stoffen gaf de politie melding van een middelbrand, maar volgens de website Blikopnieuws.nl bleek het uiteindelijk mee te vallen. Drie medewerkers zijn nagekeken, één daarvan is vanwege klachten aan de luchtwegen naar het ziekenhuis gebracht om verder onderzocht te worden.

Bron: RTV Rijnmond/Blikopnieuws.nl
Foto's: Thijs Blom/Rob van der Woude