HomeMachinesEtiketteren en printenVandenbogaerde Food Group kiest voor systemen van VWS Nederland

Vandenbogaerde Food Group kiest voor systemen van VWS Nederland

VWS Nederland, gespecialiseerd in wegen, etiketteren en automatiseren, heeft opdracht gekregen voor de levering van meerdere Octopus Ace weeg- en etiketteersystemen aan de firma Vandenbogaerde Food Group. Deze firma, gelegen in Menen nabij de grens van België en Frankrijk, heeft dankzij meer dan honderd jaar kennis, ervaring en kunde een benijdenswaardige plaats bereikt in de verwerking en de distributie van rundvlees. Vandenbogaerde Food Group, dat inmiddels wordt geleid door de vierde generatie Vandenbogaerde, verwerkt wekelijks meer dan 250 runderen en realiseert hiermee een gemiddelde omzet van maar liefst ongeveer 52 miljoen euro.

De opdracht omvat zeven weeg- en etiketteersystemen van het type Octopus Ace, allen voorzien van zowel boven- als onderprinter en reclamedispenser met afblaassysteem. De systemen van VWS Nederland, voorzien van e-merkregistratie en koppeling aan Cortex software, zullen de bestaande weeg- en etiketteersystemen in de zeven productielijnen van Vandenbogaerde Food Group gaan vervangen. “Bij Vandenbogaerde Food Group streeft men naar een korte lijnen en een no-nonsens aanpak. Na een referentiebezoek met de algemeen directeur en het hoofd van de technische dienst aan de Centrale Slagerij van Hoogvliet in Bleiswijk, waar we eveneens zeven lijnen hebben mogen leveren, was men overtuigd van onze expertise”, weet Patrick van der Vegt, directeur van VWS Nederland.

Vanuit een modern pand in Schaijk produceert en levert VWS Nederland roestvrijstalen weeg- en etiketteersystemen, die indien gewenst kunnen worden gekoppeld aan het ERP-systeem van de klant en worden uitgebreid met diverse inspectiesystemen, voor met name de voedingsmiddelenindustrie. Patrick van der Vegt: “Al onze systemen worden zowel hard- als softwarematig in eigen beheer ontwikkeld. Om de kwaliteit van de systemen te borgen, bouwen we deze allemaal in onze uitstekend geoutilleerde productieruimte in Schaijk. Zo weten we precies wat er de deur uitgaat en vinden klanten bij ons alles onder één dak.”

VWS Nederland heeft met zijn team samen meer dan 150 jaar ervaring in wegen en etiketteren. “We zijn met ons team van professionele en gemotiveerde medewerkers daardoor een innovatieve en betrouwbare partner. Niet voor niets hebben bedrijven van klein tot groot ons hun vertrouwen reeds geschonken en behoren zij tot onze gestaag groeiende groep tevreden klanten. Er zijn al volop systemen van ons operationeel in onder andere Nederland, België, Engeland, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland”, besluit Patrick van der Vegt.

Tevens nodigt VWS Nederland bezoekers van Empack in Den Bosch alvast van harte uit een bezoek aan stand 1.F23 te brengen. Hier toont VWS Nederland met gepaste trots de ‘Octopus Family’, stuk voor stuk volledig in eigen huis ontwikkelde en gebouwde systemen voor het automatisch in lijn of handmatig wegen en etiketteren van diverse producten. Graag tot ziens op Empack in Den Bosch!

www.vwsnederland.nl