HomeMachinesEtiketteren en printenVWS Nederland installeert zeven weeg- en etiketteerlijnen bij Hoogvliet

VWS Nederland installeert zeven weeg- en etiketteerlijnen bij Hoogvliet

Het nieuwe pand van supermarktketen Hoogvliet langs de A12 bij Bleiswijk is niet te missen. Hoogvliet startte in 2018 met de bouw van een distributiecentrum, servicecentrum en bakkerij ineen in Bleiswijk. Het pand staat op een totale oppervlakte van 72.000 m2 en inmiddels maakt ook de centrale slagerij onderdeel uit van deze nieuwbouw. Na vier jaar voorbereiden moest de verhuizing uiteindelijk in slechts drie weken worden gerealiseerd. We blikken samen met Ruud Haazer, Manager Centrale Slagerij, terug op deze enorme operatie.

“We beschikken hier nu over een moderne centrale slagerij die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, een zeer efficiënt proces mogelijk maakt en gereed is voor alle huidige en toekomstige voedselveiligheidsnormen”, vertelt Ruud Haazer in zijn nieuwe kantoor. Een kantoor met ramen, daglicht en uitzicht, een hele verandering ten opzichte van zijn voormalige werkplek in Alphen aan den Rijn.

Maar voordat Ruud en zijn collega’s daar hun intrek mochten nemen, moest de complete centrale slagerij van Hoogvliet van Alphen aan den Rijn naar Bleiswijk worden verhuisd. “Het was leuk om met een leeg blad papier te kunnen beginnen. We wisten vanuit Alphen aan den Rijn natuurlijk wat we graag anders of beter wilden en hier hebben we dat allemaal in een keer goed kunnen doen. We hebben nu zeven productielijnen in bedrijf en nog ruimte voor twee extra lijnen in de toekomst”, blikt Ruud Haazer terug op de hele operatie.

Een hele operatie, waarbij Hoogvliet volgens hem goed is ondersteund door haar leveranciers. “We wisten natuurlijk precies hoe we de centrale slagerij wilden hebben, maar uiteindelijk is het toch altijd passen, meten en improviseren. Dat zijn de wonderen van de techniek. Gelukkig hebben we goede ondersteuning gehad van onze leveranciers. Ik ben en blijf natuurlijk zelf wel slager”, zegt Ruud Haazer met een knipoog.

Zo installeerde VWS Nederland onlangs zeven volautomatische weeg- en etiketteerlijnen van het type Octopus Ace in de nieuwe centrale slagerij van Hoogvliet. “De aan Hoogvliet geleverde lijnen met boven- en onderprinter zijn door ons gekoppeld aan het ERP-softwarepakket van Hoogvliet. Bovendien zijn tijdens de verhuizing alle lijnen voorzien van dubbele boven- en onderprinters”, licht Patrick van der Vegt, directeur van VWS Nederland, toe.

Die extra printers waren een specifieke wens van Ruud Haazer, weet Patrick van der Vegt nog goed. “Ze verpakken meer dan 140 verschillende producten per dag. Daarom willen ze een zo flexibel mogelijk productieomgeving en de omsteltijden tot het absolute minimum beperken. De dubbele printers op onze systemen dragen hier zeker aan bij. Nu en in de toekomst.”

Het aantal supermarkten onder de vlag van Hoogvliet blijft namelijk groeien en steeds minder winkels hebben volgens Ruud Haazer een eigen slagerij. En hoe ziet hij de samenwerking met VWS Nederland in de toekomst? “VWS Nederland kenmerkt zich door korte lijnen en het nakomen van afspraken. Dat past perfect bij de mentaliteit van Hoogvliet. En we hebben natuurlijk nog ruimte voor twee extra lijnen”, besluit Ruud Haazer.

www.vwsnederland.nl