HomeNieuwsBedrijven en personenVan Oers United blijft investeren voor jaarrond leveren van verse groenten

Van Oers United blijft investeren voor jaarrond leveren van verse groenten

Van Oers United is een internationaal opererende leverancier en producent van jaarrond verse groenten. “Het iedere dag leveren van topkwaliteit groenten is onze passie. Al onze processen zijn zo ingericht dat we hier altijd in kunnen excelleren”, luidt de visie van Van Oers. Om te kunnen blijven excelleren, investeert het bedrijf continu. Dit deed het bedrijf onlangs nog met een door VWS Nederland geleverd etiketteersysteem voor het aan de onderzijde etiketteren van groenteproducten (foto). En nu realiseert Nijssen voor het nieuwe expeditie- en verwerkingscentrum van Van Oers een energiezuinige en milieuvriendelijke koelinstallatie.

De nieuwbouw van 13.650 m2 wordt gerealiseerd in de Agro & Foodcluster van bedrijventerrein Nieuw Prinsenland in Dinteloord. Het pand omvat een distributiegebouw met een productiehal, gekoelde ruimten, een fustopslag en kantoor. De nieuwe locatie ligt midden in het teeltgebied van Van Oers voor sperziebonen en spruiten.

In het pand komen dan ook speciale inkoelcellen voor spruiten. Door op de nieuwe locatie alle activiteiten (opslag, verwerking en verpakking) te concentreren, kan Van Oers een efficiëntieslag maken. Het nieuwe pand wordt gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidsnormen. Doelstelling is om het BREEAM-certificaat op het niveau Outstanding te behalen. Nijssen start januari 2018 met de uitvoering. Oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2018.

Kijk voor meer informatie op www.vanoersunited.nl.