HomeNieuwsTorus Pak van King Nederland wint Food Hospitality Innovatieprijs

Torus Pak van King Nederland wint Food Hospitality Innovatieprijs

bunzl-innovative-design

King Nederland heeft de Food Hospitality Innovatieprijs van 2010 gewonnen. King behaalde de eerste plaats in de categorie back-office met de Torus Pak. Dat is een tray voor een magnetronmaaltijd waarbij gebruikers de verpakking niet aan de bovenkant openen, maar een folie onder de verpakking wegtrekken, zo meldt Misset Horeca. De innovatieprijs werd woensdag uitgereikt tijdens het symposium Best Practices 2010 in meeting Plaza in Maarssen.

king-logoKing Nederland dankte de prijs aan de handigheid van de nieuwe tray. Omdat de bodem onder de verpakking wordt weggetrokken, hoeft de maaltijd niet meer uit de verpakking te worden geschept of gekiept.

Na het optillen van de verpakking ligt er volgens de jury een ‘perfecte presentatie van de maaltijd'. Juryvoorzitter Peter Broekhof: “Dit is een unieke en veilige manier om een verpakking te openen. Het resultaat is een prima presentatie van gerechten, ook met garnering. Kortom; een goed doordachte en toepasbare innovatie waar behoefte aan is.”

Key accountmanager Jeroen Koudijs van King  sprak eveneens zijn dank uit voor de prijs, die wel op een heel handig moment kwam. “We gaan momenteel met de Torus Pak de markt op, daar helpt deze prijs zeker bij. De presentatie maakte tot dusverre zelden een wezenlijk onderdeel uit van maaltijdsystemen, terwijl de uitstraling van een maaltijd juist zo belangrijk is.”

Kijk voor meer informatie op www.king.nl.

Bron: Misset Horeca