HomeNieuwsTetra Pak: innovatie sleutel tot succes

Tetra Pak: innovatie sleutel tot succes

Tetra Pak lanceert ter gelegenheid van haar zestigjarig bestaan een serie video's getiteld Voices of Innovation. In de eerste aflevering bespreekt Kit Lai, directeur van de Tetra Pak Soja- en Kokosnootkenniscentra in Singapore, de innovaties en expertise die nodig zijn om de nieuwste soja- en kokoswaterdranken te leveren aan consumenten over de hele wereld. In Nederland stijgen soja- en kokoswaterproducten in populariteit, getuigen de introducties van FIX, Alpro en Healthy People.

In China wordt al meer dan 5.000 jaar sojamelk gedronken. Chinese sojadranken hebben een zeer aanwezige sojabonensmaak, die in het Westen vaak als te sterk wordt ervaren. De innovatie van Tetra Pak heeft een cruciale rol gespeeld bij de toename in populariteit van sojadranken in het Westen. Samen met de Universiteit van Illinois ontwikkelde Tetra Pak namelijk een extractietechnologie (het Tetra Alwin Soy-systeem) die in staat is om verschillende smaakprofielen te leveren waardoor beter kan worden ingespeeld op uiteenlopende consumentenvoorkeuren.

De laatste trend in de drankenmarkt is aseptisch verpakt kokoswater. De afgelopen vijf jaar zag Tetra Pak een gemiddelde groei van 26% per jaar in de verkoop van verpakt kokoswater. De aseptische technologie zorgt ervoor dat de natuurlijke smaak en de voedingswaarden goed bewaard kunnen worden. De populariteit van de drank is te verklaren door de natuurlijke zoetheid, de lage caloriewaarde, het gebrek aan cholesterol en de groeiende on-the-go consumptie.

Het Kokosnootkenniscentrum van Tetra Pak ondersteunt klanten op het gebied van marketing en technologie bij het betreden van deze nieuwe markt. Tetra Pak verricht samen met de Universiteit van Maleisië onderzoek naar de karakteristieken van kokoswater. Uit dit onderzoek is gebleken dat er twee enzymen verantwoordelijk zijn voor de onaantrekkelijke kleurverandering van kokoswater na het openbreken van de kokosnoot. Deze enzymen reageren op zuurstof en dienen dus zo snel mogelijk verwerkt te worden. Onder andere deze kennis helpt om het kokoswater nog beter te verwerken met als doel de voedingswaarde te behouden terwijl de houdbaarheid wordt verlengd.

Klik hier om de video te bekijken…

Kijk voor meer informatie op www.tetrapak.com.