HomeThema'sEmpack Den Bosch 2012Smurfit Kappa presenteert unieke SRP oplossing tijdens Empack Den Bosch

Smurfit Kappa presenteert unieke SRP oplossing tijdens Empack Den Bosch

Tijdens de Empack Den Bosch op 4 en 5 april presenteert Smurfit Kappa de Clickbox. De Clickbox is een unieke SRP (Shelf Ready Packaging) oplossing volledig toegespitst op de wensen van de klant, SAS Koffie. SAS Koffie is een koffieproducent gevestigd in Beerse (België) en produceert voornamelijk private label koffie. SAS Koffie zocht de ideale SRP voor hun blokzakken en heeft Smurfit Kappa uitgedaagd om een nieuwe verpakking te ontwikkelen waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften van zowel de retailer als SAS Koffie.

Het multidisciplinaire projectteam van Smurfit Kappa stond voor een mooie uitdaging en heeft met de Clickbox een unieke verpakkingsoplossing ontwikkelt die volledig is toegespitst op de wensen van de klant ofwel ‘Smurfit Kappa enables SAS Koffie'.

De Clickbox is de perfecte economische en duurzame oplossing. Dankzij de innovatieve verpakkingsmethode wordt ongeveer 50% minder materiaal gebruikt om dezelfde hoeveelheid koffiezakken te verpakken. De producten kunnen genest worden waardoor ook de palletbelasting veel efficiënter is. Dit betekent minder palletlagen en dus minder vrachtwagens per jaar. SAS koffie is zeer positief over de aangeboden verpakkingsoplossing. Tegelijkertijd zocht de klant naar een machine voor het automatisch verpakken van de koffiezakken.

Naast de innovatieve verpakkingsoplossing heeft Smurfit Kappa SAS Koffie ook een machine voor het opzetten van de dozen kunnen leveren. “Op deze manier bieden we onze klanten nog meer toegevoegde waarde in de vorm van een ‘one-stop-shop'”, zegt Wim van Dijk van Smurfit Kappa Machine Sytems. “We bieden verschillende totaaloplossingen voor verpakking en machine.”

Smurfit Kappa Machine Systems heeft SAS Koffie een passende oplossing geboden en wel via Sotemapack. Deze fabrikant is gespecialiseerd in het einde verpakken van producten in karton. Het betreft hier een Wrap Around casepacker die de plano´s uit het magazijn rond de producten vouwt. De blokzakken worden met de seal gestaffeld in elkaar gestapeld.

Tijdens de Empack laat Smurfit Kappa de tweede machine zien die binnenkort aan SAS Koffie wordt geleverd. Kom voor meer informatie, een live demonstratie en een selectie van de meest innovatieve verpakkingsoplossingen naar de Smurfit Kappastand en laat u inspireren. Geniet tevens van een heerlijk kopje SAS koffie!

Empack Den Bosch 2012 – Stand A1080

Kijk voor meer informatie op www.smurfitkappa.com.