HomeNieuwsSmurfit Kappa ontwikkelt verpakking en opzetmachine op maat

Smurfit Kappa ontwikkelt verpakking en opzetmachine op maat

smurfit-hoogstraten-1

video1De Smurfit Kappa Group is naar eigen zeggen Europees leider in containerboard, massief karton, grafisch karton en verpakkingen van golf- en massief karton en heeft een sleutelpositie in verschillende andere verpakkings- en papiersegmenten. Om haar positie als totaalleverancier van verpakkingsoplossingen en bijbehorende verpakkingsmachines te versterken, wil Smurfit Kappa intreden op de markt van de aardbeien. In deze markt is er de laatste jaren een verschuiving zichtbaar van hout naar dozen en Smurfit Kappa wil hierin niet achterblijven.

smurfit-logoSamen met Veiling Hoogstraten hebben ze nagedacht over de ontwikkeling van een nieuwe doos. Deze doos werd ontwikkeld op basis van onze behoeften in combinatie met hun kennis. De verschillende mogelijkheden werden naast elkaar gezet en de keuze is gevallen op een doos in massief en gecoat karton. Op dit type doos is de drukkwaliteit beter en kan men zonder veel meerkosten actiegerichte bedrukkingen op de markt brengen. Het massief karton zorgt er tevens voor dat de doos waterbestendiger is. Een belangrijk voordeel voor aardbeien, welke bewaard worden bij 100% RV en waardoor de mogelijkheden om buiten in doos te oogsten vergroten.

Naar aanleiding van deze nieuwe doos werd een dozenopzetmachine op maat ontworpen. De machine maakt gebruik van de meest moderne technieken en was de uitgelezen kans voor Smurfit Kappa om zich te profileren op de markt. De Premium Tray erector heeft een opzetcapaciteit van 27 à 28 dozen/minuut. De machine onderscheidt zich door een aantal zaken: weinig storingen, lage stilstandtijden, een gebruiksvriendelijke interface en weinig uitval van karton.

smurfit-hoogstraten-2

Kijk voor meer informatie op www.smurfitkappa.nl of klik hier voor een video van de nieuwe dozenopzetmachine.