HomeNieuwsBedrijven en personenSCA Packaging FSC gecertificeerd

SCA Packaging FSC gecertificeerd

sca-certificaatOp 1 juni heeft Technical Support Manager Niels Phaff  het FSC certificaat van SCA Packaging Nederland in ontvangst genomen. Sinds januari 2010 levert SCA als eerste golfkartonleverancier FSC-gecertificeerd golfkarton op de Nederlandse markt. “Nu kunnen we als eerste in Nederland voldoen aan de toenemende vraag uit de markt naar verpakkingen met FSC certificaat”, aldus Niels Phaff.

Dankzij de certificering kan SCA, zo meldt Verpakking Totaal, een compleet programma aan verpakkingen met FSC keurmerk leveren. Om in aanmerking te komen voor FSC-certificering moet de hele ‘Chain of Custody', in dit geval dus van bos tot het eindproduct, de verpakking, zijn gecertificeerd. De certificering van SCA maakt deze ‘Chain of Custody' rond. Sinds kort kan zusterbedrijf SCA Containerboard, grootste papierleverancier van SCA Packaging, FSC recycled papier leveren en in de loop van 2010 volgt ook de certificering van SCA-papierkwaliteiten gebaseerd op oorspronkelijke vezels.

sca-logoSCA Packaging behoort bij de Europese top wat betreft gespecialiseerde verpakking en is een toonaangevende leverancier van klantspecifieke verpakkingsoplossingen met de nadruk op state off the art design en lokale service, dicht bij de klant. Met een portfolio dat bestaat uit transport-, consumenten, en promotionele verpakkingen, beschermende verpakkingen, speciale verpakkingen op maat en industriële verpakkingen, kan SCA Packaging voldoen aan elke verpakkingsvraag uit de markt.

Kijk voor meer informatie op www.scapackaging.com.

Bron: Verpakking Totaal