HomeNieuwsBedrijven en personenSCA Packaging De Hoop hoeft geen agentje te spelen

SCA Packaging De Hoop hoeft geen agentje te spelen

scaDe Eerbeekse papierfabriek SCA Packaging De Hoop hoeft niet zelf ervoor te zorgen dat vrachtwagenchauffeurs die bij het bedrijf oud papier komen lossen moeten doorrijden als ze op de Harderwijkerweg opstoppingen veroorzaken doordat ze het bedrijfsterrein nog niet op kunnen. Dit besliste de Raad van State gisteren waar het bedrijf in september naar toe stapte. De Hoop zegt niet voor politieagent te willen spelen. Op de rechtszitting in september in Den Haag kwam de provincie Gelderland die het verkeersvoorschrift aan het bedrijf oplegde er al op terug.

Het rondjes rijden van trucks die bij de weegbrug van De Hoop moeten zijn levert meer luchtvervuiling op dan wanneer ze staan te wachten op de Harderwijkerweg. Op deze smalle weg waar een stopverbod geldt veroorzaken de vrachtwagens vooral 's morgens vroeg verkeersopstoppingen.

De ommezwaai van de provincie op de zitting is voor de Raad van State aanleiding het voorschrift van tafel te vegen omdat het provinciebestuur niet goed over het probleem heeft nagedacht.

Gelderland geeft aan dat het misschien beter is als de wachtende chauffeurs door De Hoop tevoren worden gedirigeerd naar een nabijgelegen chauffeurscafé waar ze op afroep met hun oud papier naar de fabriek kunnen rijden.

Een echtpaar in de buurt van de papierfabriek dat klaagt over stank- en geluidshinder van de vrachtwagens van De Hoop heeft om dezelfde reden van de Raad van State gelijk gekregen.

De provincie zal als gevolg van deze uitspraak het verkeersvoorschrift moeten aanpassen.

Bron: De Stentor