HomeNieuwsBedrijven en personenSCA investeert miljoenen in Rusland en Zweden

SCA investeert miljoenen in Rusland en Zweden

sca-logoSCA heeft aangekondigd dat het ruim € 85 miljoen wil investeren in Rusland en Zweden. Deze productiefaciliteiten moeten in 2011 operationeel zijn. Het verpakkingsbedrijf investeert onder andere in een nieuwe kalkoven in Östrand in Zweden, waar bijna € 48 miljoen voor is uitgetrokken. Ingela Ekebro, algemeen manager van Östrand, is erg te spreken over de nieuwe oven: “Door de kalkoven is onze productie groter, maar daalt onze uitstoot van broeikasgassen enorm.”

Dankzij deze oven in de Östrand pulpfabriek in Timrå zal de productiecapaciteit met 10.000 ton per jaar (2%) toenemen. De oven vervangt twee oude ovens. Doordat de nieuwe oven een speciale brandstof verbruikt, neemt de uitstoot van CO2 met 80% af, aldus het bedrijf. De brandstof wordt geleverd door SCA’s eigen fabriek BioNorr.

In Rusland wordt onder andere geïnvesteert in een nieuwe productielijn voor incontinentieproducten. Deze investering van ongeveer € 13 miljoen is bedoeld om te voldoen aan de verwachte groei in de markt. De lijn wordt geïnstaleerd in de fabriek in Veniov, ongeveer 180 km van Moskou. Door deze investering is het bedrijf minder afhankelijk van import vanuit Nederland en Polen.