Rovema is een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling, fabricage, onderhoud en modernisering van verpakkingsmachines en -systemen. Met haar eigen software zorgt het bedrijf er al meer dan dertig jaar voor dat zelfs de meest complexe en geautomatiseerde machines en systemen correct werken en voldoen aan IoT-vereisten. De volledig herziene en gebruiksvriendelijke Rovema HMI, dat onlangs nog de Red Dot Award Communication won, is opnieuw als winnaar uit de bus gekomen. In de categorie ‘apps en software' heeft Rovema namelijk een wereldberoemde iF Design Award gewonnen.

De Rovema HMI wist een 63-koppige jury van onafhankelijke experts te overtuigen van haar gebruikersgerichte en procesgerichte structuur. De competitie was, met 6.400 inzendingen uit 54 landen, behoorlijk te noemen. Thomas Becker, Managing Partner van Rovema GmbH: “Ik ben er trots op dat onze gepatenteerde machinebesturing P@ck-Control met de nieuwe Rovema HMI een moderne en intuïtieve gebruikersinterface heeft gekregen. De tweede prijs in ontwerp en communicatie bevestigt ons dat we niet alleen de nieuwste technologische normen dienen, maar ook voldoen aan de verwachtingen van onze klant om een ​​gebruikersgerichte toepassing te hebben.”

De Rovema gebruikersinterface zorgt in combinatie met de intelligente Rovema P@ck-Control software voor een eenvoudige en betrouwbare werking van Rovema machines. Het dashboard van de nieuwe Rovema HMI begeleidt de operator via grafische ondersteuning gedurende de productie. De intuïtieve bediening van het touch-screen maakt een eenvoudige aanpassing van alle belangrijke elementen in het verpakkingsproces.

www.rovema.com