HomeMachinesAandrijven en besturenRovema wint Red Dot Award met nieuw HMI bedieningspaneel

Rovema wint Red Dot Award met nieuw HMI bedieningspaneel

Rovema is een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling, fabricage, onderhoud en modernisering van verpakkingsmachines en -systemen. Met haar eigen software zorgt het bedrijf er al meer dan dertig jaar voor dat zelfs de meest complexe en geautomatiseerde machines en systemen correct werken en voldoen aan IoT-vereisten. Met de volledig herziene, gebruiksvriendelijke en begrijpelijke Rovema HMI won Rovema onlangs de Red Dot Award Communication Design 2017. Eind oktober mocht het bedrijf in Berlijn haar prijs in ontvangst nemen.

Het HMI bedieningspaneel van Rovema is een dashboard waarmee de operator tijdens de productie optimaal wordt ondersteund. Duidelijke grafische weergaven laten real-time in één oogopslag data zien over bijvoorbeeld de status van de invoercapaciteit, het transport van het verpakkingsmateriaal en de output van de productie. Deze weergave geldt voor zowel de voor- en nageschakelde machines.

Helder geïllustreerde instructies geven de operator stap-voor-stap begeleiding bij de belangrijkste instellingen ten behoeve van bijvoorbeeld de verpakkingsfolie of de te verpakken producten. De Rovema HMI toont overzichtelijke schermen waarop alle informatie en stappen worden weergegeven voor de verschillende taken, zoals diagnose of het instellen van nieuwe recepturen. Operators kunnen hun favorieten instellen voor onder meer de invoer van de belangrijkste gegevens en indicatoren. In het geval dat er een storing optreedt, ziet de operator direct wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn, inclusief een grafische weergave om de fout direct te lokaliseren. De helpfuncties van de nieuwe Rovema HMI hebben bovendien een optie om eigen notities te kunnen opslaan en om direct contact te leggen met de serviceafdeling van Rovema.

Kijk voor meer informatie op www.rovema.nl.