HomeNieuwsPrins levert verpakkingslijn voor noten en gedroogde vruchten aan Estland

Prins levert verpakkingslijn voor noten en gedroogde vruchten aan Estland

Een fraai voorbeeld van een geslaagde Baltische en Nederlandse samenwerking. De Estse dochteronderneming van Rhumveld Winter & Konijn, installeerde eind vorig jaar een complete verpakkingslijn van Prins Verpakkingstechniek uit Veenendaal. Hoe ging dat in zijn werk?

Uit de bovengenoemde samenwerking blijkt het belang van een uitgebreid en functionerend netwerk. “Een oude kennis van mij, Roeland Pauwels, werkte voorheen als zelfstandig consultant en verpakkingsdeskundige. Hij adviseerde over die materie onder meer Rhumveld Winter & Konijn uit Capelle aan den IJssel, het bedrijf waar hij later in vaste dienst is gekomen. Dankzij dit contact is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen”, zegt verkoopmanager Jan Strijbos van Prins Verpakkingstechniek.

Een dochterbedrijf van de Nederlandse leverancier van gedroogde vruchten, noten en zaden Rhumveld Baltic, wenst een complete verpakkingslijn voor de loonverpakkingsactiviteiten voor klanten in de Baltische regio. De relatie tussen Strijbos en Pauwels werpt haar vruchten af. Na enkele verkennende gesprekken met het hoofdkantoor van Rhumveld Winter & Konijn en de Baltische dochteronderneming, maakt Prins Verpakkingstechniek een offerte en krijgt uiteindelijk de opdracht. “Een kwestie van een goede prijs/kwaliteitsverhouding”, licht Strijbos toe.

Prins Verpakkingstechniek fungeert als penvoerder, maakt zelf het hart van de lijn – een Innotech 2500 quadroseal – en levert daarbij twee Videojet printers, een Lock metaaldetector, twee Yamato Omega multihead wegers, een Key Technology toevoertriller, een bordes en een afvoerband. Ook de engineering is een onderdeel van het totaalpakket. “Een flinke klus”, zo omschrijft Strijbos de opdracht. “We hebben weliswaar grotere verpakkingslijnen gerealiseerd, maar de opdracht in Estland is zeker niet als gemiddeld te bestempelen.”

Strijbos bezocht onder meer Rhumveld Baltic in Estland en overlegde met de productiemanager ter plekke. “In goede samenspraak met alle partijen kozen we bijvoorbeeld voor de twee Yamato wegers. Daartoe vond een testrun bij de fabrikant in Duitsland plaats. In eerste instantie waren er een paar probleempjes met de verwerking van kleverige producten zoals pruimen en vijgen, maar na een aantal kleine wijzigingen functioneerden de beide wegers optimaal. Daarna bouwden wij in Veenendaal de complete lijn op, voerden testen uit en verscheepten vervolgens de machines naar Estland waar de opbouw plaatsvond.”

Terugkijkend typeert Strijbos de samenwerking als bijzonder plezierig. “In Finland zijn we al wat langer actief, nu is er ook ervaring in Estland”, besluit de verkoopmanager die vanwege de macro economische tegenwind aangeeft creatiever naar markten en klanten te kijken. “We denken wat vaker na over mogelijk nieuwe sectoren.”

Kijk voor meer informatie op www.prinsverpakkingstechniek.nl.

Bron: Consudel