HomeNieuwsO-I produceert originele fles voor Ruggeri prosecco

O-I produceert originele fles voor Ruggeri prosecco

o-i-ruggeri

De Italiaanse producent van prosecco Ruggeri heeft een gedurfde nieuwe fles  geïntroduceerd voor drie van zijn wijnen. De gepatenteerde fles heeft een origineel schouderprofiel en wordt door O-I, wereldleider in glasverpakkingen, geproduceerd in eikkleurig glas. Met deze vorm en kleur breekt het familiebedrijf Ruggeri met de traditionele fles voor prosecco.

O-I-logoHet Europese NPD-team van O-I ontwikkelde de fles in nauwe samenwerking met de familie Bisol, de eigenaars van Ruggeri & C. spa. O-I ging daarbij uit van de behoeften en ideeën van de wijnmaker: een innovatieve verpakking die de wijn onderscheidt van zijn concurrenten en die tegelijkertijd de lange geschiedenis van Ruggeri eerbiedigt. De prosecco van Ruggeri is afkomstig van de Valdobbiadene regio, waar traditioneel de meest prestigieuze en boeketrijke wijnen vandaan komen.

Het design van de fles heeft 2 opvallende kenmerken. De onderste helft wordt geleidelijk breder vanaf de voet, net als een vaas. Dit creëert een stevige en toch elegante vorm die de aandacht vestigt op de gedurfde, sierlijke schouders. De taps toelopende hals is visueel in balans met de buik van de fles.

De eikkleur van de fles contrasteert met het groene glas dat meestal wordt gebruikt voor prosecco wijnen. De nieuwe fles dient als verpakking voor 3 varianten van de Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG: Quartese, Giall'Oro en Santo Stefano.

  • Quartese is een brut met een lichtjes groene tint die langdurig bruist. Het fruitige boeket is elegant, waarbij de geur van appel uitkomt boven de bloemige achtergrond.
  • Giall'Oro is een extra droge prosecco met een licht strogele kleur. Deze kristalheldere prosecco blijft lange tijd bruisen en geurt fruitig naar appels en acaciabloemen.
  • Santo Stefano krijgt zijn naam van de regio waar de beste druiven groeien voor deze wijn. De druiven worden laat geplukt, van eind september tot midden oktober, wanneer ze volledig rijp zijn. Prosecco Santo Stefano is een uitmuntende wijn met een lichtgroenige tint en bruist aanhoudend. Zijn delicate boeket is fruitig en subtiel met aroma’s van rijpe appel en citroenbloesem.

Deze drie types Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG van Ruggeri hebben elk een individueel karakter. Glas, dat inert en niet-poreus is, bewaart perfect de unieke smaak, aroma’s en kleur van elk van deze wijnen.

Volgens de familie Bisol kan een goed product enkel worden gemaakt met respect voor het milieu en liefde voor het land. Glas past perfect in deze filosofie. Gemaakt van natuurlijke grondstoffen, kan het telkens opnieuw worden gerecycled zonder aan kwaliteit in te boeten.

Kijk voor meer informatie op www.o-i.com.