HomeNieuwsBedrijven en personenNVC Leerstoel Packaging Design and Management viert vierde verjaardag

NVC Leerstoel Packaging Design and Management viert vierde verjaardag

nvc-leerstoel

Op 1 mei 2010 vierde de NVC Leerstoel Packaging Design and Management zijn vierde verjaardag. Daarmee werd de eerste periode van vier jaar afgesloten, waarin met succes het verpakken als vak op het hoogste niveau van het reguliere onderwijs in ons land werd geïntroduceerd. Op bovenstaande foto houdt hoogleraar prof. dr. ir. Roland ten Klooster zijn inaugurele rede voor een afgeladen collegezaal. Inmiddels is het bestaan van de leerstoel ook voor de volgende vier jaar door het NVC gegarandeerd.

nvc-logoNa een aantal jaren voorbereiding met een ‘denktank’, kon op de NVC Algemene Ledenvergadering van 2004 het groene licht gegeven worden voor het instellen van de Leerstoel aan de Universiteit Twente. Twaalf NVC-lidbedrijven steunen het initiatief met een extra financiële bijdrage. Voorafgaand hieraan had de vereniging reeds de marktbehoefte en het aanbod in het reguliere Hoger Onderwijs in kaart gebracht. NVC Opleidingen is al jarenlang in het postreguliere onderwijs actief als toonaangevend opleidingsinstituut op verpakkingskundig gebied.

Nederlandse ondernemingen kunnen op allerlei manieren voordeel behalen via de NVC Leerstoel, bijvoorbeeld door het opzetten van afstudeerprojecten en korte opdrachten. Het verenigingsbureau te Gouda levert daarbij ondersteuning en initieert waar zinvol eveneens projecten. Contactpersoon is Ger Standhardt (g.standhardt@nvc.nl), manager Kennisontwikkeling en Projecten.

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.