HomeNieuwsBedrijven en personenNieuwkomer Design-Fusions presenteert zichzelf en zijn packaging-mix op Empack Den Bosch

Nieuwkomer Design-Fusions presenteert zichzelf en zijn packaging-mix op Empack Den Bosch

design-fusion-packaging-mixHet bedrijf Design-Fusions, dat zich als een van de weinige bedrijven ter wereld puur op verpakkingsontwikkeling en –innovatie richt, presenteert zichzelf en zijn concept voor verpakkingsontwikkeling, de zogeheten packaging-mix, aan het grote publiek tijdens EMPACK 2010. EMPACK 2010 is een gerenommeerd professioneel forum voor de Nederlandse verpakkingsindustrie, dat op 7 en 8 april in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch wordt georganiseerd.

design-fusion-logoDesign-Fusions is opgezet door Bjorn Weggelaar en Peter Kuhn, twee door de wol geverfde verpakkingsontwikkelaars. Het bedrijf heeft vestigingen in Den Bosch en Bern (Zwitserland). Weggelaar is o.a. als Global Design Manager werkzaam geweest bij Sara Lee en als Design Director bij Brand New, Kuhn was Global Packaging Development Manager bij Sara Lee Household en Body Care en werkte 4 jaar als Head of R&D and Innovation bij Hoffmann Neopac in Zwitserland. Weggelaar en Kuhn besloten medio 2009 hun specifieke expertise te bundelen en te combineren in Design-Fusions, omdat ze geconcludeerd hadden dat veel bedrijven behoefte hebben aan ondersteuning bij verpakkingsontwikkeling.

Kuhn legt uit: “Die ondersteuning kan gaan van het analyseren van de huidige verpakkingsprocessen, -behoeften en -mogelijkheden en het aanpassen van bestaande verpakkingscomponenten tot en met het ontwikkelen van een patenteerbare totaaloplossing. Vandaar dit initiatief, waarbij we in nauwe samenwerking met de klant de optimale verpakkingsoplossing bedenken en realiseren.”

Weggelaar vult aan: “We hebben geconstateerd dat vele verschillende probleemstellingen ten grondslag kunnen liggen aan de ontwikkeling van een nieuwe verpakking. Zo kan een bedrijf bijvoorbeeld door sterke concurrentie kosten moeten besparen, moet de bestaande verpakking wegens nieuwe EU-richtlijnen een lagere carbon footprint krijgen, of mist het productassortiment samenhang waardoor de supermarkt de producten naar de onderste plank van het schap verhuist. Wat de reden ook moge zijn, wij kunnen bedrijven helpen hun probleem op te lossen. Niet alleen door het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen, maar ook door de interne ontwikkelingsactiviteiten te begeleiden en te coachen. Na de ESEF, waar we in maart stonden, biedt de EMPACK 2010 dus weer een ideale gelegenheid om onszelf en onze packaging-mix te presenteren.”

De packaging-mix is een concept dat Design-Fusions zelf ontwikkeld heeft. Het is een combinatie van een vijftal ontwikkelingsinstrumenten – ‘people’, product’, ‘environment’, ‘technology’ en ‘brand’ – die afhankelijk van de projectdoelstellingen, de sector en het verpakkingstype, in de juiste verhouding ingezet worden. Tijdens de Learnshop “Innoveren van verpakkingen met behulp van de packaging mix”, die op 7 april van 15.00 u tot 16.00 u plaatsvindt, zal Peter Kuhn nader op het concept ingaan. Bezoekers van EMPACK 2010 zijn voor meer informatie uiteraard ook welkom op de stand van Design-Fusions, die te vinden is op L1204A.

Voor meer informatie over Design-Fusions en de packaging mix kunt u terecht op www.design-fusions.com of neemt u contact op met Bjorn Weggelaar of Peter Kuhn via bjorn.weggelaar@design-fusions of peter.kuhn@design-fusions.com. Design-Fusions is telefonisch bereikbaar op +31 73 6234524.