HomeMachinesAandrijven en besturenNieuwe serie asynchrone spindelmotoren van SEM

Nieuwe serie asynchrone spindelmotoren van SEM

groneman-logoSEM, fabrikant van servomotoren, heeft de met nieuwe ASM serie van asynchrone spindelmotoren een precisie high speed en high performance motor ontwikkeld. De constructie is solide en veroorzaakt weinig trillingen. Ideaal voor toepassingen als spindel-motor in bewerkingsmachines en geautomatiseerde machine-installaties. SEM motoren worden in Nederland op de markt gebracht door Groneman in Hengelo.

De ASM serie heeft door de aanwezige lamellen een geforceerde ventilatie waardoor bij een compacte bouw een hoog vermogen wordt gerealiseerd. De precieze en evenwichtige kooiconstructie zorgt voor een soepele en geruisloze werking. Hiermee is deze motor bijzonder geschikt voor high-end machine (spindel) toepassingen. 

Belangrijkste kenmerken zijn;  een 4 polig ontwerp, precisie encoders, standaard lagering met een laag trillingsniveau of  – optioneel-  juist een high precision lagering voor high speed functie, holle of massieve as.

De uitvoering met holle as maakt het mogelijk om koelvloeistof via de motoras te laten lopen.

SEM motoren worden o.a. ingezet in de machinebouw zoals wikkelapparatuur, vliegende schaar, snijmachines, drukmachines, textielmachines en verpakkingsmachines, handling.

groneman-asm

Kijk voor meer informatie op www.groneman.nl of stuur een e-mail naar aandrijftechniek@groneman.nl.