HomeMachinesEtiketteren en printenNieuwe print & apply etiketteeroplossing van Avery Dennison maakt debuut op Interpack

Nieuwe print & apply etiketteeroplossing van Avery Dennison maakt debuut op Interpack

avery-interpack

Avery Dennison Retail Branding and Information Solutions, een wereldwijde aanbieder van retail- en industriële branding en informatieoplossingen, onthult de ALX 73x serie, de nieuwe generatie print & apply etiketteersystemen, tijdens de Interpack beurs van 12 tot en met 18 mei in Dusseldorf. Deze flexibele, modulaire en high-speed print & apply oplossing kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande productomgevingen en verhoogt de operationele efficiëntie voor productielijnen met een groot volume.

avery-logoVolgens Avery Dennison bieden de snellere processen van de ALX 73x een directe return on investment (ROI) en verlaagde Total Cost of Ownership (TCO) en is daarmee de laagste Total Applied Cost (TAC) oplossing op de markt.

De ALX 73x serie biedt een reeks aan voordelen voor de verschillende sectoren zoals de farmacie, voedingsmiddelen- en chemische industrie. Met de “near edge” printkoptechnologie behaalt de ALX 73x snelheden van ongeveer 400mm per seconde. Gecombineerd met de zeer hoge aanbrengsnelheid tot 50 meter/min kan de ALX 73x worden toegepast in de meest snelle productielijnen.

Het systeem maakt gebruik van grotere etiketrollen en printlinten waardoor er minder tijdrovende rolwisselingen nodig zijn. Dit zorgt voor minder stilstand in de productielijn en een vermindering van de totale kosten. Tevens kan met de duurzame folie-bespaarfunctie de impact op het milieu worden verminderd door alleen inkt te gebruiken wanneer dit noodzakelijk is.

Geert Jan Kolkhuis Tanke, Product Manager Labelling and Print & Apply bij Avery Dennison Retail Branding and Information Solutions, zegt: “De nieuwe ALX 73x serie print & apply units zijn ontwikkeld als onderdeel van onze constante toewijding om de processen van onze klanten te versnellen en tegelijkertijd de algehele kosten te verminderen.”

Les Grands Chais de France – Loire is een van ’s werelds grootste Franse groothandelaren in wijn en alcoholische dranken en heeft de ALX 73x al in een vroeg stadium geïmplementeerd. Voordat het nieuwe systeem werd ingezet maakte het bedrijf reeds gebruik van een reeks Avery Dennison producten voor het etiketteren van de wijnproducten en –verpakkingen.

Olivier Truchot, Technical Director bij Les Grands Chais de France – Loire, zegt: “Door de betrokkenheid van Avery Dennison konden zij ons voorzien van een op maat gemaakte oplossing ter verbetering van onze markeringactiviteiten. De ALX 73x stelde ons in staat om onze productiviteit te optimaliseren en zowel onze opstart- als operationele kosten te verlagen.”

De nieuwe ALX 73x serie biedt drie verschillende printbreedtes – vier, vijf en zes inch – en is ontwikkeld conform de hoogste standaarden van Avery Dennison. Hiermee voorziet zij haar klanten van een betrouwbaar en robuust product met gedegen firmware. De standaard interfaces en montage-opties bieden de gebruikers meer flexibiliteit bij de integratie omdat het systeem communiceert met alle netwerkomgevingen.

Avery Dennison zal de ALX 73x serie, samen met andere innovatieve verpakkingsoplossingen die de processen versnellen in de productielijnen van fabrikanten, presenteren tijdens de Interpack.

Interpack 2011 – Hal 16 – Stand C08

Kijk voor meer informatie op www.averydennison.com.