HomeNieuwsBeurzen en evenementenNederland prominent aanwezig op Emballage

Nederland prominent aanwezig op Emballage

emballage-logoNederland is prominent aanwezig op de komende editie van de vakbeurs Emballage in Parijs. Niet alleen door het grote aantal exposanten, waaronder een NVC-collectief met Holland Lounge, maar ook door lezingen verzorgd door Michael Nieuwesteeg, directeur van het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC). De Emballage wordt gehouden van 22 t/m 25 november aanstaande. Ongeveer 1.250 exposanten zullen naar verwachting 85.000 bezoekers ontvangen. Op dit moment zijn ruim 40 Nederlandse bedrijven op de Emballage ingeschreven, zo meldt Verpakking Totaal.

Net als tijdens de vorige editie van de Emballage in 2008, organiseert het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) een collectieve deelname, bestaande uit een paviljoen van NVC-leden (Clondalkin, HK Plastics, Intertek, Kompak en Solidpack) en een Holland Lounge. Het NVC-collectief, ruim 100 vierkante meter groot, is strategisch gelegen voorin Hal 6. In de Holland Lounge wordt op dinsdag 23 november om 16.00 uur een NVC-borrel georganiseerd, waar iedereen welkom is met interesse in de Frans-Nederlandse verpakkingssamenwerking. NVC-leden kunnen via het NVC de Emballage gratis bezoeken.

Daarnaast verzorgt het NVC twee mini-conferenties. Ten eerste: ‘Packaging Innovation from the Benelux: 1+1+1=4' (dinsdag 23 november 2010 van 15.00 tot 16.00 uur), waarin de 10 finalisten van de 25ste editie van de Gouden Noot belicht worden. Verder wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van private label verpakkingen in België. Ten tweede: ‘Sustainable innovation in packaging: how to keep our licence to operate' (donderdag 25 november 2010 van 10.30 tot 11.30 uur), een conferentie georganiseerd in samenwerking met PackMasters (Frankrijk) en Packwebasia (Singapore). Centraal in deze conferentie staat de vraag hoe produkten op een (nog) verantwoordelijke(re) manier te verpakken in de toekomst. Wereldwijd worden elke seconde 100.000 producten verpakt. Op beide conferenties is Michael Nieuwesteeg, directeur van het NVC, een van de sprekers.

Kijk voor meer informatie op www.emballageweb.com en/of www.nvc.nl.

Bron: Verpakking Totaal