HomeNieuwsNedcon toont verbeterde pallet Shuttle op Logistica

Nedcon toont verbeterde pallet Shuttle op Logistica

nedcon-klNedcon heeft het al langer bestaande concept van de Shuttle verbeterd. Deze is nu sneller, stiller, efficiënter en veiliger. De Shuttle is met een draagbare afstandbediening vanaf de heftruck te activeren. Als de Nedcon pallet Shuttle wordt vergeleken met de standaard ‘drive-in' oplossing, biedt dit shuttlesysteem enkele grote voordelen. De Shuttle neemt de taak van de heftruckchauffeur over bij het wegzetten van de ladingen op de Shuttle. Daardoor kan de chauffeur de volgende taak sneller starten.

Veiliger 

Naast een aanzienlijke tijdsbesparing betekent dit ook dat de chauffeur niet langer fysiek de drive-in stelling in hoeft te rijden. Zo loopt het binnenste gedeelte van de stelling niet langer het risico om te worden beschadigd. 

Efficienter

Een ander voordeel is dat verschillende goederen op bovenliggende niveaus kunnen worden geplaatst. De lading hoeft immers niet langer vanaf het grondniveau bereikbaar te zijn. In tegenstelling tot de “pushback” oplossing is de diepte van de baan van geen belang voor de Shuttle. Met hetzelfde gemak bewerkt de Shuttle een 20 pallet diepe laan als een laan van 5 pallets diep.

Kijk voor meer informatie op www.nedcon.com.

Bron: Logistiek.nl