HomeNieuws"Multipond: zwaargewicht onder de wegers"

“Multipond: zwaargewicht onder de wegers”

multipond-macropak-1

Multipond, het vroege Atoma, heeft reeds een jarenlange ervaring op het gebied van weegtechniek. Vandaag de dag heeft Multipond vertegenwoordiging over de hele wereld en eigen vestigingen in Duitsland, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hoewel al deze vestigingen een verkoop- en servicefunctie hebben, worden alle nieuwe machines geproduceerd in Duitsland en alle gebruikte machines gereviseerd in Eindhoven. Het motto van Multipond luidt ‘Als precisie zwaar weegt, kiest u de zwaargewicht onder de wegers'.

multipond-logoKleverige en plakkerige producten

Multipond heeft zich in de loop der jaren onder andere gespecialiseerd in hoge snelheidswegen en het afwegen van kleverige en plakkerige producten. “We zijn gespecialiseerd in het wegen van zogenaamd moeilijke producten. Denk hierbij aan vis, vlees, bladgroenten en suikerwaren. Op het gebied van bladgroenten hebben we de afgelopen jaren een serieuze groei doorgemaakt en in het wegen van vis en geraspte kaas zijn we gerust marktleider te noemen”, vertelt directeur Jacques Janssen van Multipond Benelux in Eindhoven.

Service

Die positie heeft Multipond vanzelfsprekend niet voor niets gekregen. “We focussen ons al twintig jaar op het maken van goede en innovatieve producten, waarbij service, efficiëntie en nauwkeurigheid voorop staan. Al onze machines zijn toegespitst op een bepaalde productgroep en de specifieke wensen van de klant. We ontwikkelen onze machines in samenwerking met de klant en testen deze vervolgens altijd met representatieve producten op locatie. Door deze aanpak is praktisch geen enkele machine hetzelfde”, legt Jacques Janssen uit.

multipond-1

Revisie

Service is het sleutelwoord bij Multipond en dat sleutelwoord heeft men niet alleen bij nieuwe machines hoog in het vaandel staan. “In onze vestiging in Eindhoven reviseren we alle gebruikte machines voor de hele groep. Deze machines worden volledig voorzien van nieuwe componenten, ongeacht het gegeven of bepaalde componenten nog goed zijn, en krijgen vervolgens een tweede leven. Al onze machines dragen per slot van rekening onze naam en we willen enkel en alleen machines van een hoogwaardige kwaliteit leveren”, benadrukt Jacques Janssen.

Chinese wegers

De afgelopen jaren raakt de Europese markt en de andere markten waarop Multipond actief is, ook bekend met multihead wegers van Chinese makelij. Hoewel deze wegers er in deze periode kwalitatief op vooruit zijn gegaan, ervaart Multipond volgens Jacques Janssen nog geen echte concurrentie vanuit de Aziatische wereld. “Op dit moment zijn de Chinese wegers minder geschikt voor de productgroepen waarop wij ons richten. Het is natuurlijk een uitdaging om onze voorsprong te behouden. Dit doen we door onze machines steeds verder te ontwikkelen en met innovatieve technieken op de markt te komen. Niet voor niets zijn we op de meest recente uitgave van de beurs Interpack uitgeroepen tot de meest innoverende speler op het gebied van weegtechniek”, zo benadrukt hij.

Toekomst

Ondanks de opkomst van andere spelers op het gebied van weegtechniek en de financiële crisis van het afgelopen jaar, waarin bedrijven grote investeringen zoveel mogelijk vooruit probeerden te schuiven, heeft Multipond een goed jaar achter de rug. Jacques Janssen ziet de toekomst dan ook positief tegemoet. “De markt zal wellicht gaan stabiliseren, maar is zeker niet verzadigd. We zijn actief in het wegen van voedingsmiddelen en gegeten zal er altijd blijven worden. Er komen ook nieuwe productgroepen bij, zoals ‘ready meal' componenten. Daarnaast willen onze klanten zich, net als wij, blijven onderscheiden met bijvoorbeeld de verpakking en dit sluit perfect aan bij ons innoverend vermogen”, zo besluit Jacques Janssen.

multipond-macropak

Voor meer informatie:
Multipond Benelux B.V.
Boven Zijde 10
5626 EB Eindhoven
T +31 (0)40 262 80 90
F +31 (0)40 262 80 99
www.multipond.nl
info@multipond.nl