HomeNieuwsBedrijven en personenMeat Processing Systems (MPS) neemt concurrent over

Meat Processing Systems (MPS) neemt concurrent over

mps-logoDe Nederlandse vleesmachinebouwer Meat Processing Systems (MPS) heeft een meerderheidsbelang genomen in de Deense concurrent Butina A/S. Butina is marktleider in CO2-verdovingssystemen en via haar dochter Anitec ook in bloedopvangsystemen. MPS is marktleider in slachtlijnen voor de roodvleesindustrie. MPS ontwerpt en installeert ook systemen voor het uitbenen en versnijden van vleesproducten en logistieke systemen voor de vleesverwerkende industrie. Tevens is MPS leverancier van industriële afvalwaterzuiveringen.

Butina, inclusief haar 100% dochter Anitec, zal als onafhankelijk bedrijf blijven opereren en bestaande en nieuwe klanten en partners blijven bedienen, meldt MPS.

Versterking

MPS verwacht dat de transactie de capaciteiten op het gebied van CO2-verdoving en bloedopvang zal vergroten en MPS’ positie als marktleider in slachtlijnen voor de rood vlees
industrie zal versterken.

“We zijn zeer blij met deze transactie”, zegt algemeen directeur Remko Bosman van MPS. “Butina en Anitec zijn fantastische bedrijven en hebben sterke merken. Hoewel Butina/Anitec en MPS lang concurrenten zijn geweest en verschillende achtergronden hebben, hebben ze altijd al een gemeenschappelijk belang gedeeld: het tevredenstellen van onze klanten door het leveren van innovatieve producten van hoge kwaliteit.”

De combinatie MPS en Butina/Anitec heeft bijna tweeduizend klanten in ruim dan 95 landen.

Bron: Vlees Magazine