HomeNieuwsMagische machine van Bercomex redder in nood voor bloementeler

Magische machine van Bercomex redder in nood voor bloementeler

Bloementelers hoeven niet langer seizoensarbeiders in te huren voor het plukken, sorteren en verpakken van bloemen. Een nieuwe machine van neemt deze klussen letterlijk en figuurlijk uit handen, zo schrijft De Telegraaf. Roland Kroese van de firma Bercomex, die de machine ontwierp, verwacht dat de machine, die in tien jaar tijd is ontwikkeld en waar “ettelijke miljoenen euro's in is gestopt”, meer gaat brengen dan alleen maar een kostenbesparing.

bercomex-logoZo zijn de bossen bloemen die door de machine zijn verpakt volgens Roland Kroese bijvoorbeeld van betere kwaliteit dan de bloemen die met de hand tot een bos zijn verwerkt. “Dat komt doordat de bloemen niet meer worden aangeraakt door handen en ze worden niet meer neergelegd. Dat bespaart kwetsuren aan bloem en blaadjes en komt dus ten goede van de kwaliteit”, aldus Roland Kroese van Bercomex in De Telegraaf.

Daarnaast levert de machine, dankzij de geavanceerde techniek die de stelen sorteert op kleur, gewicht en dikte van de steel, uniformere bossen bloemen af.

Kijk voor meer informatie op www.bercomex.nl of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Telegraaf