HomeMachinesTransporterenVraag naar intern transport laat voorzichtig herstel zien

Vraag naar intern transport laat voorzichtig herstel zien

jungheinrichIn de loop van het derde kwartaal van 2009 vond de wereldeconomie zijn weg uit de recessie en bevestigde daarmee de eerdere positieve signalen van een economische ommekeer. Zo maakt Jungheinrich bekend in een persbericht.Hoewel de wereld markt in voorgaande maanden met zo'n 45 procent kromp, kende de wereldwijde vraag naar intern transport materieel in het derde kwartaal van 2009 een marginale opleving ten opzichte van de voorgaande kwartalen.

Maar de mondiale economie laat dit jaar vermoedelijk nog geen tastbaar opwaartse beweging zien in de economische ontwikkeling van vraag naar intern transport materieel. Daarom verwacht Jungheinrich, op basis van de vraag in het boekjaar 2009, een omzet te realiseren van iets meer dan 1,6 miljard euro.

Voorzitter van de raad van bestuur, Hans-Georg Frey: “Dankzij de aanpassingen en maatregelen die wij hebben genomen in de productie en verkoop, de robuuste financiering van de onderneming, en het harde werk dat we gedaan hebben om de kosten te verminderen, hebben wij ons geweerd tegen de economische situatie. Zo kunnen wij weer sterker dan voorheen worden en terugkeren naar het genereren van winst in 2010.”

Bron: Vraagenaanbod.nl