HomeAanbodTransporterenLeijenaar lost problemen op bij overgang transportbanden met Flexco

Leijenaar lost problemen op bij overgang transportbanden met Flexco

In samenwerking met Flexco lanceert Leijenaar de revolutionaire Segmented Transfer Plates voor distributiecentra en magazijnen. Dankzij Transfer Plates ontstaat er een veilige werkomgeving en wordt schade aan producten, transportbanden en bandconstructies beperkt, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en stilstand voorkomen. De Transfer Plates zijn in Amerika een enorm succes en maken nu hun opmars in Europa.

Flexco signaleerde veel problemen bij bandovergangen in onder andere distributiecentra en magazijnen. Pakketten raken kwijt, komen vast te zitten bij het overgangspunt, raken beschadigd of beschadigen bij de overgang van de transportbanden. Door beschadigde pakketten komt materiaal vrij, die op hun beurt weer ernstige schade aan de banden kunnen veroorzaken. Ook komt het helaas voor dat medewerkers gewond raken wanneer zij de vastgelopen producten met de hand proberen te verwijderen. Hierdoor zijn ARBO diensten zeer positief over het gebruik van Transfer Plates.

Om onder andere de problemen van zoekgeraakte pakketten te voorkomen en veiligheid van medewerkers te garanderen, worden in veel gevallen overgangen gedicht door het plaatsen van metalen of kunststof platen uit één geheel, die op verschillende plaatsen via bouten of schroeven gemonteerd zijn. Juist bij deze oplossing ziet men dat onder dit soort platen, kleinere pakketten, zakken, enveloppen of los materiaal vast komt te zitten, met alle gevolgen van dien.

Om al deze problemen met één product op te lossen heeft de R&D van Flexco een compleet nieuwe totaaloplossing bedacht. Een overgangsplaat die aan de zijkant van de constructie wordt gemonteerd en bestaat uit verschillende kleine segmenten. De platen worden met een afstandsdikte van slechts één visitekaartje op de band gemonteerd, wat een soepele overgang van materiaal bevordert. Komt materiaal alsnog tussen de transportband en de Transfer Plate, wordt het segment eruit gedrukt. Het losgekomen element kan eenvoudig teruggezet of vervangen worden. Waardoor onderhoudstijd en stilstand tot een minimum worden beperkt.

www.leijenaar.nl